FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Zupa pomidorowa z warzywami i ravioli

Przepis z czeskiego czasopisma "Najlepší recepty" 8/2006

500 g pomidorow (dalam 1 puszke),
po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej,
1 cukinia,
1 baklazan,
4 cebule,
150 ml białego wina,
sol, pieprz,
lyzka soku cytrynowego,
1 zabek czosnku,
500 g ravioli z lady chłodniczej garść dowolnym nadzieniem (dalam garść takich zwykłych
zasuszonych),
1/2 peczka bazylii,
parmezan do posypania.

Pomidory sparzamy, eliminujemy pestki. Kroimy papryke, balkazan (wczesniej posoliłam),
cukinie, cebule.
Polowe pomidorow, i papryki zalewamy 0,5 l goracej wody i gotujemy 5 min. Po czym
miksujemy.
Cebule, czosnek, bakłażan, pozostala papryke podsmażamy na oliwie. Dodajemy
pomidorowo-paprykowe rozmiksowane, wino i gotujemy 6 min.
Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy sok z cytryny. Dodajemy ugotowane osobno
ravioli, posypujemy bazylia i parmezanem.
--
Chiny 16.06.2006-01.07.2006

Zupa pomidorowa z warzywami i ravioli - thiessa 19.12.06, 21:45    
Re: Zupa pomidorowa z warzywami i ravioli - mosiia 19.12.06, 22:25    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd