FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Schab nadziewany polędwiczką ze śliwkami

Mniam, uwielbiam ten schabik:) Własnie dzis zrobiłam- będzie jako wedlinka na święta.
Przepisik:
- schab (kilo lub wiecej, grubszy)
- polędwiczka wieprzowa (długosci schabu mniej wiecej)
- sliwki suszone

Polędwiczkę rozpłaszczyć, można naciąć wzdłuż- nałożyć do niej sliwek, zwinąć, aby powstal
długi rulonik, mozna czymś obwiązać i do zamrazżalnika.
Schab nasmaczyć, dowolnie, sól, czosnek, majeranek, niech polezy (ja w tym roku 2 dni tak
go trzymałam). Długim nozem zrobic dziurę w schabie wzdłuz, posrodku, wepchnąć w te
dziure zamrożona polędwiczke i wstawic do piekarnika, można w folii, mozna w brytfance,
jak kto lubi.
Piec kolo godziny, zalezy, jak duzy schab, temp. 170-180 stopni.
Pychotka :)))
I bardzo ciekawie wygląda.

--
Mama, ciiii...

Travian wciąga:)

Schab nadziewany polędwiczką ze śliwkami - kalina_p 22.12.06, 21:35    
Re: Schab nadziewany polędwiczką ze śliwkami - dorotus76 22.12.06, 21:42    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd