FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

śląskie makówki-po mojemu :)

Żeby nie mnożyć wątków o makówkach, pozwoliłam sobie sie dołączyć :) (mam
nadzieję, ze mogę):

1/2 kg maku (zmielony), 1/2 kostki masła, 1 l mleka (tłuste rozcieńczyć wodą -
na 1 l. 1/3 l wody), bakalie wszelkiej maści (rodzynki, orzechy, migdały, figi,
daktyle, owoce suszone itp.), 3-4 łyżki cukru, chałka.

wszytko gotować na malutkim ogniu (tak aby sie nie przypaliło) do miękkości
maku. Konsystencja półpłynna. Chałkę pokroić na cienkie kromki i przekładać (ja
nie namaczam w mleku) naprzemiennie z makiem w misce.

--
Karina

śląskie makówki-tradycyjne, wigilijne danie. - mannalisa1 28.12.06, 09:43    
śląskie makówki-po mojemu :) - karina1974 28.12.06, 11:33    
Re: śląskie makówki- podstawa - brobot 28.12.06, 11:49    
Re: śląskie makówki-po mojemu :) - mannalisa1 28.12.06, 12:00    
Re: śląskie makówki-tradycyjne, wigilijne danie. - karolinaa9 28.12.06, 14:44    
Re: śląskie makówki-tradycyjne, wigilijne danie. - karina1974 28.12.06, 19:15    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd