FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

królik smietanowo-cytrynowy

Królika podzielic, obsmażyć mocno, mocno na brązowo na oliwie i dodac 5 szalotek i 2
ząbki czosnku i podlać dobrym wywarem do połowy i dusić tak, żeby z kości mięso mozna
łatwo zdjąć.

Zdjąć mięso, kości wyrzucic, odlac pół wywaru, dodac śmietanę całą i sok z 3 cytryny.
Sól, pieprz i cukier! do smaku, plus koperek jeden wkroić.

Pod przykryciem dusić 4- minut jakieś, potem odkryć i odparowywać - ale paaaachnie...

Podawać z ryżem.

Smak królika i smietany i cytryny razem - jest super, jak nieskromnie stwerdzam i tym
razem:-)



królik smietanowo-cytrynowy - jacek1f 31.12.06, 12:04    
miało być 30-40 minut - dusić. sorry. n/t - jacek1f 31.12.06, 12:05    
Re: królik smietanowo-cytrynowy - kikkera 31.12.06, 12:41    
jedyna rzecz nie do obgryzania i upierdliwa to - jacek1f 31.12.06, 14:28    
Potwierdzam ... - bob75rob1 31.12.06, 19:05    
:-) n/t - jacek1f 01.01.07, 14:40    
zrobilam :) - kikkera 07.01.07, 14:16    
:-) a ja kuraka dzis tak miałem:-) n/t - jacek1f 07.01.07, 15:25    
Re: :-) a ja kuraka dzis tak miałem:-) n/t - fettinia 07.01.07, 15:33    
kazde, moze oprocz wolowiny, spokojnie. n/t - jacek1f 07.01.07, 15:41    
Re: królik smietanowo-cytrynowy - jarek_zielona_pietruszka 07.01.07, 21:17    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd