FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Udka w soku cytrynowym z gruszkami

6 pałek kurczaka bez skóry
sok z 1 cytryny
twarde gruszki z zalewy (cukier, gruszki, woda, goździki) lub świeże
po 1/2 łyżeczki: tymianek, rozmaryn, estragon
1/4 szkl. bialego wytr. wina
sól, pieprz czarny i ziołowy

Sok i ziola wymieszać, polać pałki i zostawić na 1/2 godz.
Gruszki bez skory i gniazd nasiennych ułożyc w naczyniu żaroodpornym.
Na gruszki nałożyć pałki, posolić, wlać marynatę i wino.
Piec pod przykryciem, polewając często udka powstałym sokiem (200 st.)
Na 10 min. przed końcem zdjąc pokrywę i piec.

Podane z surowką (pekinka, jabłko, marchew, rzodkiew).

Uwaga!
Gruszki oddają swoj smak potrawie, a same są potem wlaściwie niezbyt smaczne.

--
"To smutne, że głupcy są zawsze tacy pewni siebie, a mędrcy tak pełni
wątpliwości" (B.Russell)

Udka w soku cytrynowym z gruszkami - jollka2 13.01.07, 15:26    
spróbuje... Gruszki wywalę. ;_0 n/t - jacek1f 13.01.07, 16:02    
Re: Udka w soku cytrynowym z gruszkami - fettinia 13.01.07, 16:38    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd