FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

A na Purim- hamantaszen

Hamantaszen

Ciasto:
500 g mąki
? szkl cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki drożdży
2 żółtka
1/3 szkl oleju
woda
Wymieszać suche składniki. Dodać mokre i zagnieść ciasto. Zostawić do
podwojenia objętości.

Masa makowa
120 g maku
70 g cukru
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki masła
skórka pomarańczowa, rodzynki
Mak sparzyć, dwukrotnie zmienić. Podgrzać z cukrem, miodem, masłem i bakaliami.

Ciasto rozwałkować na 3- 5 mm. Wykrawać kółka, nałożyć masę makową. Zlepić w
trzech miejscach. Piec w 180* ok. 30 min.




A na Purim- hamantaszen - sinistra80 03.03.07, 20:43    
Re: A na Purim- hamantaszen - fettinia 03.03.07, 21:01    
1/2 szkl cukru - sinistra80 03.03.07, 21:32    
Re: A na Purim- hamantaszen - thiessa 11.05.07, 17:49    
Re: A na Purim- hamantaszen - wedrowiec2 03.03.07, 21:05    
Re: A na Purim- hamantaszen - jollka2 03.03.07, 22:21    
Re: A na Purim- hamantaszen - jswm 04.03.07, 09:25    
Re: A na Purim- hamantaszen - hela1 04.03.07, 20:34    
Re: A na Purim- hamantaszen - dorota20w 11.05.07, 10:18    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd