FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

bitki wołowe


50 dag wołowiny

liść laurowy

ziele angielskie

suszone śliwki

pieprz,sól

3 stołowe łyżki mąki

olej



Mięso umyć, pokroić w plastry i delikatnie z dwóch stron rozbić.Natrzeć solą,pieprzem i
rozgniecionym zielem angielskim. Odstawić na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek
wołowiny obtoczyć w mące i nakładać na rozgrzany olej. Smażyć z dwóch stron około 5
minut, po czym wrzucić do gara. Zalać 2 szklankami wody, dodać liść laurowy, suszone
śliwki i dusić. Dusić na małym ogniu pod przykryciem aż wołowina nabierze aromatu i
kruchości.
.........
Trufla i jej kuchnia






bitki wołowe - trufla3 21.03.07, 12:31    
szkoda, że podlewasz wodą tylko... Spróbuj kiedyś - jacek1f 21.03.07, 13:01    
Jacku, czy coś jeszcze podlewasz earl grey'em? - marghot 21.03.07, 13:16    
Re: bitki wołowe - issys 21.03.07, 14:12    
herbata sprawdza siętakże przy pieczonych miesach - jacek1f 21.03.07, 14:22    
Re: herbata sprawdza siętakże przy pieczonych mie - trufla3 21.03.07, 14:51    
mocna szklanka, tzn torebka dłużej przetrzymana, - jacek1f 21.03.07, 14:55    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd