FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Piegusek z kremem migdałowym

7 jajek

7 łyżek mąki pszennej

7 łyżek cukru

3 łyżki maku



Jajka ubić z cukrem na parze. Do ubitej masy dodawać stopniowo mąkę i mak. Delikatnie
wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w 160 stopniach.



składniki na krem:


1 budyń śmietankowy

1 kostka masła

1 szklanka mleka

1/2 szklanki cukru

1/2 zapachu migdałowego

kieliszek wódki



dodatkowo:


3/4 przegotowanej wody

1 łyżka cukru

1 kieliszek wódki

1/2 zapachu migdałowego

3 okienka czekolady


Ugodować budyń. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo zimny
budyń ciągle miksując. Na koniec wlać zapach migdałowy i kieliszek wódki.

Przegotowaną wodę połączyć z 1 łyżką cukru, wódką i zapachem migdałowym.

Biszkopt przekroić na dwie części. Nasączyć przygotowaną wodą. Nałożyć część kremu i
docisnąć drugim biszkoptem. Czynność powtórzyć. Nałożyć pozostałą część kremu.
Ozdobić migdałami i startą czekoladą.



Piegusek z kremem migdałowym - trufla3 12.04.07, 13:04    
Re: Piegusek z kremem migdałowym - trufla3 12.04.07, 13:06    
Re: Piegusek z kremem migdałowym - lukiszymi 12.04.07, 13:15    
Re: Piegusek z kremem migdałowym - julsza 12.04.07, 13:32    
Re: Piegusek z kremem migdałowym - trufla3 12.04.07, 22:48    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd