FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Cannelloni szpinakowo-twarożkowe.

0,5 kg.świeżego szpinaku
około 300 gr.twarogu (ja użyłam pełnotłustego)
kilka ząbków czosnku
oliwa do podsmażenia szpinaku
makaron cannelloni(użyłam takiego,który nie wymaga wstępnego gotowania)

Dokladnie wypłukany szpinak podduszam na parze,siekam i obsmażam z czosnkiem
chwilę na oliwie.Lekko ostudzony dodaję do twarogu,mieszam i przyprawiam do
smaku.Napełniam rurki przy pomocy szprycy.Forme smaruję masłem,makaron układam
tak,aby rurki stykały się ze sobą.Zalewam sosem pomidorowym(zmiksowane pomidory w
zalewie plus świeże zioła).Zapiekam w temp.180'C około 30 minut.W trakcie pieczenia
przykrywam folią aluminiową.

Cannelloni szpinakowo-twarożkowe. - fodrossi 30.04.07, 15:39    
Re: Cannelloni szpinakowo-twarożkowe. - piegusek1976 30.04.07, 15:45    
Re: smakowite - wiosnamaj 30.04.07, 18:47    
Re: smakowite - fodrossi 30.04.07, 19:05    
Re: dzieki chyba to jest ten sos ale jednak zrobi - wiosnamaj 30.04.07, 19:10    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd