To zależy od pasty. Nie miałam okazji żeby zrobić ją samodzielnie i kupuję rózne. Dzisiaj
użyłam takiej:
sklepcynamonowy.pl/admin/pic/p803_big.jpg i w słoiczku zostało mniej niż pół,
więc zużyłam na pewno ok. 60 ml co daje nawet 4 płaskie łyżki :) Ale przyznam się że na
początku daję mniej pasty i potem pod koniec często dodaję jeszcze trochę do smaku,
jakoś ta ostrość mi tu nie przeszkadza i dobrze ją znoszę. Za to obaj M skarżą się że za
ostre ;)
W ogole z tego co Johanna pisała to czerwone curry jest najmniej ostre, i faktycznie
zielone było bardziej piekące, tamto zdarzało mi się mlekiem popijać w trakcie jedzenia ;)
--
No wonda that Loch Ness Monsta keeps comin' back, woman! You keep givin' him three
fitty!
użyłam takiej:
sklepcynamonowy.pl/admin/pic/p803_big.jpg i w słoiczku zostało mniej niż pół,
więc zużyłam na pewno ok. 60 ml co daje nawet 4 płaskie łyżki :) Ale przyznam się że na
początku daję mniej pasty i potem pod koniec często dodaję jeszcze trochę do smaku,
jakoś ta ostrość mi tu nie przeszkadza i dobrze ją znoszę. Za to obaj M skarżą się że za
ostre ;)
W ogole z tego co Johanna pisała to czerwone curry jest najmniej ostre, i faktycznie
zielone było bardziej piekące, tamto zdarzało mi się mlekiem popijać w trakcie jedzenia ;)
--
No wonda that Loch Ness Monsta keeps comin' back, woman! You keep givin' him three
fitty!