FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Babka "śródziemnomorska"

Babka "śródziemnomorska" z suszonymi pomidorami, oliwkami i tymiankiem idealny na
letnie gorace popołudnie ;))

4 jajka, 100 g boczku posiekanego w kosteczkę albo jakiejś szynki, 100, 100 g grubo
posiekanych suszonych pomidorow, 100 g pokrojonych oliwek, 100 g maki, 80 g
miękkiego masła, 1 torebka (11g) suchych drożdży, 1 łyżka tymianku, oliwa do
wysmarowania formy.

Piekarnik rozgrzać uprzednio (180°).

Jajka ubić dodając stopniowo makę, drożdże instant i masło. Dokładnie wymieszać
wszystkie składniki. Dodać pokrojone pomidory, oliwki, zioła i boczek wcześniej
podsmażony. Przyprawić solą i pieprzem. Formę wysmarować oliwa i wylać do niej
ciasto. Włożyć do piekarnika na 35 min. Podawać przestudzona z powinegretowaną
sałatą i dobrze schłodzonym różowym winem. Smakuje również na zimno następnego
dnia.


Babka "śródziemnomorska" - miss_coco 14.05.07, 13:48    
Re: Babka "śródziemnomorska" - moja_ada 14.05.07, 14:34    
O, podobny do keksów Kikkery i nie tylko :-) - cipcipkurka 14.05.07, 15:03    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd