FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Tortilla espa?ola

Jest to najprostsza hiszpańska tortilla, tylko ziemniaki i jaja. Oczywiście
zachęcam do wariacji (szpinak, owoce morza, zioła itp.).

ok 1 kg ziemniaków
8 jaj
sól, pieprz
cóś do podsmażenia (w sensie: tłuszcz)

Ziemniaki pokroić w plastry, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podmażać na małym
odniu aż do miękkości (jeśli ktoś lubi - do rumianości). W międzyczasie ubić
jaja. Podsmażone ziemniaki wymieszać z masą jajeczną i całość wylać na
rozgrzany tłuszcz. Smażyć po ok. 5 minut z obu stron.
Można jeść na ciepło i zimno.
--
Nie ma smalcu! Z dżemem są puree!
Offotopiki

Tortilla espa?ola - aga_piet 27.05.07, 00:29    
Re: Tortilla espa?ola - kikkera 27.05.07, 09:08    
Jejku, profesjonalna :-) n/t - cipcipkurka 27.05.07, 10:35    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd