FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

rolada truskawkowa

biszkopt:
białka z 3 jaj ubić ze szczyptą soli, dodając w trakcie ubijania pół szklanki cukru pudru,
gdy będą sztywne dodawać po jednym żółtka , zmniejszyć obroty miksera i ciągle
mieszając wsypać stopniowo pół szklanki mąki przennej i 2 czubate łyżki mąki
ziemniaczanej. Wyłożyc do wysmarowanej masłem prostokątnej blaszki. piec w
temperaturze 170 st. , około 25 minut . Po upieczeniu jeszcze gorący biszkopt wyjąc na
ściereczkę i zwinąć w ścisły rulon. Zostawić do ostygnięcia.

Masa: Pół kilograma truskawek zmiksowac zostawiając kilka całych, Ubic 300 g śmietany
kremówki z 3 łyzkami cukru. Śmietanę połączyc z truskawkami, i dodać żelatynę (3 łyżki
żelatyny namoczone wcześniej w kilku łyżkach gorącej wody i po napęcznieniu
rozpuszczone w 3/4szklanki ciepłego mleka, ostudzone). Gdy masa zacznie tężeć wyłożyć
na biszkopt, zwinąc razem, wyrównać boki i zawinąć wszystko ciasno w folię aluminiową.
Schłodzić w lodówce.
Pyszne , orzeźwiające ciasto na upalny dzień.

rolada truskawkowa - agalove 27.05.07, 19:12    
Re: rolada truskawkowa - agalove 27.05.07, 19:42    
Re: rolada truskawkowa - kkaren 27.05.07, 20:13    
Re: rolada truskawkowa - lullaby22 27.05.07, 20:13    
Re: rolada truskawkowa - ciociapolcia 27.05.07, 20:33    
Re: rolada truskawkowa - attanka 06.06.07, 05:14    
Re: rolada truskawkowa - ppolkaa 09.08.07, 16:52    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd