FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Prawie zwyczajna pomidorówka

Przepis z "Tamarind & Saffron" Claudia Roden.

75 g ryzu,
sol,
1 cebula, posiekana,
2 lyzki oliwy z oliwek,
2 zabki czosnku,
1 lyzeczka pasty pomidorowej,
1 kg pomidorow,
1 lyzeczka cukru,
1/2 l bulionu z kurczaka,
galazka kolendry, posiakana,
pare galazek miety, posiekanej.

Ryz gotujemy w osolonej wodzie przez 18 min. Pomidory obieramy ze skorki i miksujemy.
Na patelni podsmazamy cebule do momentu kiedy nie zmieknie, dodajemy czosnek i
smazymy, zeby wydobyc jego aromat. Dodajemy paste pomidorowa i chwile
podsmazamy.
Wszystko przekladamy do garnka, dodajemy sukier, sol, pomidory, bulion i gotujemy 20
min.
Podajemy z ryzem, posypujemy posiekana mieta i kolendra.

--
Chiny 16.06.2006-01.07.2006

Prawie zwyczajna pomidorówka - thiessa 29.05.07, 21:07    
Re: Prawie zwyczajna pomidorówka - thiessa 29.05.07, 21:12    
Re: Prawie zwyczajna pomidorówka - dorotus76 29.05.07, 23:40    
Re: Prawie zwyczajna pomidorówka - myszz 31.05.07, 17:28    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd