FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Cukinia z miętą

Fajny dodatek do dania glownego, mozna tez spozyc z kuskusem jako samodzielne
danie, albo na zimno jako salatke.
Przepis z "Tamarind & Saffron" Claudia Roden.

1 kg cukinii, pokrojonej na kawalki,
ok. 750 ml bulionu z kurczaka,
2 cebule, posiekane,
3 lyzki oliwy z oliwek,
4 zabki czosnku,
2 lyzki posiekanej miety,
sol, pieprz,
1 cytryna, pokrojona na czastki.

Cukinie gotujemy w rosole15 min. odsaczamy. Wywaru mozemy uzyc do zupy.
Na patelni podsmazamy cebule do momentu kiedy nie zmieknie, dodajemy czosnek i
smazymy, zeby wydobyc jego aromat. Dorzucamy cukinie, przyprawiamy sola, pieprzem,
dodajemy miete i smazymy 5 min. Podajemy z cytryna.
Fajny dodatek do dania glownego, mozna tez spozyc z kuskusem jako samodzielne
danie, albo na zimno jako salatke.
--
Chiny 16.06.2006-01.07.2006

Cukinia z miętą - thiessa 29.05.07, 21:30    
Re: Cukinia z miętą - oranz 12.06.07, 19:52    
Re: Cukinia z miętą - thiessa 12.06.07, 22:40    
Re: Cukinia z miętą - kwik 13.06.07, 09:41    
Re: Cukinia z miętą - thiessa 13.06.07, 10:08    
Re: Cukinia z miętą - kwik 13.06.07, 11:18    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd