FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Cannelloni ze szpinakiem

Jednak dodam ten przepis :)
- opakowanie szpinaku mrożonego
- łyżka masła
- czosnek (ile kto lubi), ja daję 1 ząbek
- 2 łyżki utartego żółtego sera ( do szpinaku)

- cannelloni jakiejkolwiek firmy
- beszamel z łyżki masła, łyżki maki i ok.szklanki mleka
- żółty ser po posypania

Szpinak rozmrażam podgrzewając na patelni, dodaję masło i czosnek oraz sól, smażę
mieszając aż woda wyparuje, na koniec wyłączam gaz i dodaję ser, mieszam, aż się
rozpuści.
Rurki makaronu zalewam wrzątkiem (wyczytałam to na blogu chyba u trufli), kiedyś
nadziewałam takie prosto z pudełka i też wychodzily, tylko beszamelu musiało być trochę
więcej, moczę przez ok 1 minutę, potem odcedzam i nadziewam masą szpinakową.
Układam w naczyniu wysmarowanym masłem, zalewam beszamelem i posypuję serem.
Piekę ok 40-45 minut.



Cannelloni ze szpinakiem - ake1 31.05.07, 15:37    
Re: Cannelloni ze szpinakiem - ake1 31.05.07, 15:39    
Re: Cannelloni ze szpinakiem - malgosia.w 31.05.07, 15:46    
Re: Cannelloni ze szpinakiem - ake1 31.05.07, 15:53    
Re: Cannelloni ze szpinakiem - wiolunia79 01.06.07, 19:55    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd