FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

tuńczyk w sosie bazyliowym

piękny tuńczyk uśmiechał sie do mnie w sklepie (napisali, ze zołtopłetwy czy jakos tak).
Poprosiłem trzy kawałki (steki/dzwonka?)
Usmażylem, po oprószeniu grubo zmielonym pieprzem.
patelnie przetarłem dolałem bulion, (wyparowal znacznie). Smietane i mnóstwo bazylii.
Niestety sos (ktory byl inspiracja) nie wyszedl tak dobrze jak sos bazyliowo pieprzowy
(do cynaderek) w w Miradorze( warszawa). Ale bylo ok. Bardzo ok.
--
"25 % pożarów, których przyczyny są nieznane, powoują na świecie szczury" z
Kalendarza Goździkowej, wyd. Bellona

tuńczyk w sosie bazyliowym - giezik 05.06.07, 20:08    
Boskie ;) - jezowka 06.06.07, 10:19    
bo oni nie uzywaja swiezej bazylii zapewnie - aniel 07.06.07, 13:03    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd