FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Rabarbar+biszkopt+krem karpatka

Kupilam rabrabar a ze nie bardzo mialam koncepcje jak go zrobic wyszlo mi ciasto
kombinowane.
Upieklam biszkopt na prostokatnej blaszce, rabarbar pokroilam na kawalki, ugotowalam
w 1 szkladce wody z cukrem -tak na oko chyba z pol szklanki ale moglam dac spokojnie
mniej, dodalam 1 kisiel truskawkowy rozmieszany w pol szklanki wody. Zrobilam Krem
Karpatka z torebki Delecty wg opisu.
Biszkopt na pol, posmarowalam kisielem rabarbarowym, na to krem karpatka, spod
drugiej czesci biszkopu posmarowalam znow kisielem, odwrocilam do gory dnam jakims
cudem nie lamiac placka, do kisielu dodalam 1 galaretke truskawkowa I 2 lyzeczki
zelatyny rozpuszczonej w wodzie. Wylalam to na wierzch placka, dalam na noc do
lodowki. Najlepsze bylo na trzeci dzien. Pzreparszam za niezbyt dobre zdjecie ale za
szybko znilako.

--
Don't look for problems look for solutions!

Rabarbar+biszkopt+krem karpatka - mjermak 08.06.07, 16:13    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd