FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Błyskawiczna zupa curry

Przepis z "Dania wegetarianskie z woka" Angelika Ilies.

Skladniki:
1 peczek dymki,
50 g pieczarek, pokrojonych w plastry,
2 zabki czosnku, drobno siekane,
1 czerwone chilli, drobno siekane,
1-2 lyzki curry w proszku,
1/2 l bulionu warzywnego,
2 lyzeczki skrobi kukurydzianej (albo maki ziemniaczanej),
75 g gotowanego ryzu dlugoziarnistego,
100 g jogurtu,
sol, pieprz,
olej,
kolendra.

Biala czesc dymek pokroic w kostke, szczypior na kawalki dlugosci 3 cm.
W woku rozgrzac olej, podsmazyc krotko biale czesci dymki, czosnek oraz chilli, calosc
oproszyc curry i krotko poddusic. Bulion wymieszac ze skrobia, wlac do woka i gotowac
ok 5 min.
Dodac szczypior od dymki, pieczarki, ryz i gotowac jeszcze 2 min.
Do zupy dodac jogurt, doprawic sola, pieprzem i posypac kolendra.

--
Malezja 18.01.2004-01.02.2004
Chiny 16.06.2006-01.07.2006
Tajlandia 07.01.2007-24.01.2007

Błyskawiczna zupa curry - thiessa 24.06.07, 12:08    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd