FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Zupa z kabaczka
   thiessa   01.07.07, 19:39 zarchiwizowany
Mialo byc z cukinii, ale kabaczki juz sa a cukinia u mnie na dzialce nadal w fazie
kwiatowej (swietna do nadziewania, ale to w innym watku). Przepis z "Potrawy z cukinii
i bakłazana" Cornelia Schinharl.

600 g mlodej cukinii (kabaczka),
1 cebula, posiakana,
2 zabki czosnku, posiakane,
1 nieduzy ziemniak, starty na tarce,
2 lyzki masla,
3/4 l wywaru z warzyw,
szczypta mielonej kolendry (ja sporo sypnelam, bo bardzo lubie),
1 czerwona papryka, pokrojona w kostke,
1/2 peczka koperku, posiekanego,
100 g smietany,
sol, pieprz.

W garnku rozgrzac 1 lyzke masla, wlozyc cebule i dusic, az bedzie miekka, pod koniec
dodac czosnek.
Nastepnie wrzucic cukinie, ziemniaka, smazyc chwile i wlac wywar z warzyw, doprawic
sola, pieprzem i kolendra. Gotowac pod przykryciem na umiarkowanym ogniu 20 min.
Po ugotowaniu zmiksowac, dodac smietane.
Papryke podsmazyc na 1 lyzce masla i dodac do zupy. Calosc posypac koperkiem.
Osobiscie nastepnym razem zrezygnowalamym z papryki, zakloca mi kremowosc i
delikatnosc zupy.
--
Malezja 18.01.2004-01.02.2004
Chiny 16.06.2006-01.07.2006
Tajlandia 07.01.2007-24.01.2007

  Re: Zupa z kabaczka
   laferme   03.07.07, 08:41 zarchiwizowany
a mi sie najbardziej podoba naczynie w ktorym jest podana zupa :)
--
ForumStinga

Wciągająca gra

  Re: Zupa z kabaczka
   jollka2   03.07.07, 08:49 zarchiwizowany
Piekna ta zupa, moje klimaty: kabaczek, czosnek, ziemniak, mniam :)
A naczynie supaer !!
--
"Dobro narzucone wbrew woli obdarowanego przestaje być dobrem"

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd