FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

2 razy kurki (leśne)

Tagliatelle z kurkami

Makaron gotujemu al dente. W tym czasie podsmazamy na masle kurki, solimy,
pieprzymy, dodajemy czosnek przecisniety przez praske i po chwili smietane. Ugotowany
makaron wrzucamy do sosu, dodajemy siekana natke, wszystko mieszamy. Posypujemy
parmezanem i gotowe.

Kurczak w sosie z kurkami

Piersi kurczaka dzielimy na pol, solimy, pieprzymy i smazymy, az sie lekko zrumienia,
odkladamy.
Na tej samej patelni rumienimy szalotki i pora (biala czesc), pod koniec dodajemy
czosnek i galazke tymianku (same listki).
Cebule i pora przekladamy do brytfanki, na to kladziemy kurczaka, pieczemy do
momentu kiedy por i cebula beda lekko spieczone. Kurczaka zostawiamy, spod miesa
wyjmujemy warzywa i jesli zebral sie plyn to rowniez odlewamy na patelnie na ktorej
wszystko bylo smazone, teraz deglasujemy, dodajemy biale wino, troche wody i slodka
smietanke.
Kurki podsmazamy na sklarowanym masle, solimy, pieprzymy, plyn odlewamy do sosu,
kurki maja pozostac suche i nieco sie zrumienic.
Skladniki sosu miksujemy na gladko, doprawiamy ewentualnie sola i piaprzem, w trakcie
miksowania dodajemy odrobine zimnego masla i jeszcze troche wina.
Wlewany na talerz troche sosu, kladziemy kurczaka, lekko polewamy i calosc
posypujemy kurkami.
--
Malezja 18.01.2004-01.02.2004
Chiny 16.06.2006-01.07.2006
Tajlandia 07.01.2007-24.01.2007

2 razy kurki (leśne) - thiessa 08.07.07, 20:45    
Re: 2 razy kurki (leśne) - ajer 08.07.07, 22:47    
Nic nie powiem!!!! ;-) n/t - cipcipkurka 09.07.07, 09:25    
Re: 2 razy kurki (leśne) - wolffie 09.07.07, 15:54    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd