FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ja też robię i lubię nalewki : )

Orzechówka:
6 zielonych (niedojrzałych) orzechów włoskich, 0,5 l spirytusu , 20 dkg cukru, 1/2 l wody.
Orzechy drobno posiekać nierdzewnym nożem. Przełożyć do słoika i zalać alkoholem.
Naczynie zamknąć i odstawić naq 6 tygodni, co kilka dni potrząsając. Następnie alkohol
zlać i połącvzyć z ostudzonym syropem, przygotowanym z cukru i 0,5 l wody. Odstawić
na 2 tygodnie do sklarowania, a potem zlać nalewkę znad osadu, a osad przefiltrować.
Powinna dojrzewać co najmniej 3 miesiące.

Nalewka rodowa, którą robię od 20 lat lub dłużej.. - krzysztof_wandelt 20.07.07, 13:15    
Re: Nalewka rodowa, którą robię od 20 lat lub dłu - triss_m7 20.07.07, 18:14    
Re: Nalewka rodowa, którą robię od 20 lat lub dłu - sylwia.g21 22.07.07, 15:09    
Ja też robię i lubię nalewki : ) - wolta2 22.07.07, 17:29    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd