FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

penne z pieca

... czyli lekko zmodyfikowany przepis Agnieszki Kręglickiej na ziti z pieca:

sos:
2 puszki krojonych pomidorów
1 cebula posiekana
2 posiekane ząbki czosnku
oliwa, bazylia, sól, cukier, pieprz, oregano

Na oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Wlać pomidory, delikatnie doprawić i gotować powoli,
aż sos odparuje. Dodać bazylię, oregano i dosmakować.

300 g makaronu penne
1 cebula posiekana
2 posiekane ząbki czosnku
1 papryka pokrojona w paski
1 cukinia pokrojona w plasterki
3 kulki mozzarelli pokrojone w plastry
3 łyżki tartego parmezanu
oliwa, sól, pieprz

Na oliwie usmażyć warzywa, pod koniec dodać czosnek i doprawić.
Makaron ugotować al dente (dojdzie jeszcze w piekarniku).
Warzywa wymieszać z sosem i makaronem.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać na przemian warstwę
makaronu z warzywami i warstwę mozzarelli, na końcu makaron posypany parmezanem.
Zapiekać w gorącym piekarniku około 20 minut.

penne z pieca - affogato 29.07.07, 21:56    
Re: penne z pieca - linn_linn 30.07.07, 08:07    
Re: penne z pieca - cynamoon6 30.07.07, 23:47    
Re: penne z pieca - affogato 31.07.07, 11:12    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd