FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   marzena6m7   26.10.07, 16:40 zarchiwizowany
Ja podałam z sałatką z pekinki.Pekinka,zielony ogórek ze skórką,czerwona cebula
i sos koperkowo ziołowy knorr.Dla mnie najlepszy z tych gotowych sosów.Można
zrobić ze sosem czosnkowym też będzie smaczne.Mąż był zachwycony.Uwielbiam to
forum i wszystkie mądre głowy ,które tu piszą i nawet takiej kucharce jak ja,
pozwolą czasem zabłysnąć w kuchni.Pozdrawiam.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   axe75   30.10.07, 14:31 zarchiwizowany
musze wypróbować :) do tej pory robiłam karkówke ale troszke inaczej: karkówka w
sosie sojowo-grzybowym + vegeta na to plasterki cebuli, na to warstwa majonezu i
ketchupu i na to starty ser i do piekarnika. Tez jest super :)

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   waniwia   30.10.07, 16:40 zarchiwizowany
Mam pytanie,jak wkładacie to wszystko do naczynia , to na spód dajecie jakis tłuszcz?

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   katarzyna146   30.10.07, 18:07 zarchiwizowany
Wyszło bardzo smaczne, tylko mam pytanie ile wy pieczecie to mięsko, bo u mnie mimo
dość długiego pieczenia wyszło twardawe... Następnym razem zwiększę czas pieczenia...
A na spód dałam troszkę oleju, mimo tego tłuszczu nie miałam wcale, a niektóre
dziewczyny pisały, że mięsko pływa w tłuszczu...

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   alinka_li   30.10.07, 20:42 zarchiwizowany
No u mnie może nie pływał, ale z majonezu sporo go wyszło, może jakiś light
miałaś? A kotlety spróbuj zrobić cieńsze niż na klasyczne schabowe. Robiłam 2
razy, raz cienkie raz grubsze, i te drugie też twardawe wyszły

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   waniwia   01.11.07, 15:28 zarchiwizowany
Zrobiłam dzis na obiad:)Nawet nie udało mi sie zrobic fotek, tak szybko znikneły.O dziwo
(bałam sie tego) schab wyszedł super , wcale nie był twardy.Super:)Piekłam 50 minut.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   kingulka_1   02.03.11, 21:51 zarchiwizowany
ja jak piekę schab nie daje zadnego juz tluszczu bo mieso jest juz samow w sobie
w marynacie

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   kasian00   03.11.07, 20:29 zarchiwizowany
Mniam!!! Zrobiłam, pychota. Na stałe zagościło w domowym menu.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   magdary   04.11.07, 20:31 zarchiwizowany
jednak bardziej mi smakowały z kurczaka. ze schabu jakieś twarde były..

  Super!
   agmani   06.11.07, 21:19 zarchiwizowany
Zrobilam nie ze schabu, tylko kotletow z szynki i warzywa dalam surowe. Mniam.
Chlop pozarl trzy i pol i tym sposobem nie mam obiadu na jutro ;). I nawet
zdjeciem chcialam zadebiutowac, ale nie bylo juz czego fotografowac ;).
No i rzeczywiscie danie proste, udalo mi sie zrobic z roczniakiem na reku.
--
letnia
zimowy

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   ola_pozytywna   09.11.07, 11:44 zarchiwizowany
Zrobiłam, dla mnie osobiście to danie to niestety porażka wizualna i smakowa. Pływa
toto w tłuszczu, za czym nie przepadam, i zachowuje posmak majonezu, za czym również
nie przepadam. Mężowi smakowało, ale on jest majonezolubny, synowi natomiast
średnio (za tłuste), reszta rodziny nie degustowała.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   graid   11.11.07, 20:36 zarchiwizowany
Zrobiłam :) !
Udało się,
bardzo smakowało,
dziekuję za przepis.

To jest pierwsze danie, które zrobiłam na podstawie przepisu z Galerii Potraw.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   dolio   11.11.07, 22:33 zarchiwizowany
Bardzo dobry, polecam. Włączam przepis do swoich ulubionych.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   atagha   24.02.08, 13:52 zarchiwizowany
Dołączam do grona sceptycznych - przede wszystkim zbyt tłuste to to. Ale pewnie
skuszę się na powtórkę, posmaruję nieco cieniej majonezem (bo też nie pasował mi
jego posmak, który pozostał mimo zapieczenia) i lepiej przyprawię całość, bo
mdława mi wyszła.

--
www.agrohaft.com.pl

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   josar1   24.02.08, 20:27 zarchiwizowany
Robiłam na dzisiejszy obiadek, wyszło super dzięki za przepis

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   adzia79   25.02.08, 13:48 zarchiwizowany
Dzięki za przepis. Dopiero niedawno trafiłam na to forum. Wczoraj mieliśmy na obiad i
było pyszne.
--
e-kasper - zapraszamy

  smak ostry, mdły, przyjemny zalezy od majonezu
   krzysztof_wandelt   25.02.08, 14:11 zarchiwizowany
ktory uzyjesz... nie oszczedzaj na majonezie - a tłuszcz zlej... przeciez to olej wkrecony
w ten majonez, musi sie wytracic

--
moje :) przy sm@ki bis
;))) zwiedzanie destylarni szkockich nie pijac to chyba masochizm, ale mam Basie... ;)))

  Re: smak ostry, mdły, przyjemny zalezy od majonez
   atagha   25.02.08, 22:34 zarchiwizowany
OK. Zatem jaki majonez polecacie do tego dania?
--
www.agrohaft.com.pl

  Pierwszy raz zastosowałem majonez na H
   krzysztof_wandelt   25.02.08, 22:44 zarchiwizowany
duzy słój poszedł (zaszalałem), ale jest wlasnie ostry...
do następnych uzywam majonez na M - ten normalny słodkawy ale z wyraźnym smakiem -
nie zaden kanapkowy, dekoracyjny itd. - kupuje największy słój detaliczny - nie mylic z
gastronomicznym wiadrem ;) i całośc idzie na mięso... ja jednak preferuję karczek pod
marchwiowo-majonezową pierzynką...
--
moje :) przy sm@ki bis
;))) zwiedzanie destylarni szkockich nie pijac to chyba masochizm, ale mam Basie... ;)))

  Re: smak ostry, mdły, przyjemny zalezy od majonez
   issys   25.02.08, 23:41 zarchiwizowany
ja robiłam często z majonezem, takim chyba "Spelinio" czy jakos tak z biedronki :) i nie
było ostre, ale już go nie ma teraz chyba Winiary wypróbuje
--
Iza i Natalka

  mój dzisiejszy obiadek
   szkrabkowa   05.03.08, 22:35 zarchiwizowany
jak nie przepadam za schabem, wole raczej coś "białe" mięso, to ten schabik baaardzo
przypadł mi do gustu;). pychotka

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   edytamariqa   28.05.08, 11:33 zarchiwizowany
doskonały od początku do końca
--
nasze maleństwo jest już z nami
Jasiu słoneczko nasze
Jaś i Mateuszek teraz są już dwa słoneczka

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   joanka-r   07.06.08, 23:44 zarchiwizowany
Podglądam przepisy na tym forum, czasem eksperymentuje. Szczerze mowiąc, schab z
tego przepisu wyszedł mi rewelacyjnie. Wszedł na stale do naszego menu. Dzieki issys

  znakomity, prosty i smaczny
   gosssia_g   16.09.08, 15:46 zarchiwizowany
Witam,
Dziś u mnie na obiad był schabik:)
Często zapożyczam przepisy aczkolwiek mniej się udzielam.
Dziś i ja załańcza zdjęcia,

--
MARYSIA
allegro

  Re:czym zastapic mozna majonez?
   rozyczko   16.09.08, 16:58 zarchiwizowany
... moje dziecie nie jada tego smakolyka :/ , a przepis wyglada smakowicie!

  Re:nikt mi nie pomoze z tym majonezem? n/t
   rozyczko   18.09.08, 16:34 zarchiwizowany


  Re:nikt mi nie pomoze z tym majonezem? n/t
   kasian00   18.09.08, 19:59 zarchiwizowany
Właściwie to ta "skorupka" majonezowa jest najlepsza:-)
Ale możesz spróbować posypać serem, albo dać śmietanę.

  Re:czy to po upieczeniu smakuje jak majonez?
   rozyczko   18.09.08, 20:45 zarchiwizowany
... bo moje dziecko majonezu do ust nie wezmie :/ ..... nie wie co traci!

  Re:czy to po upieczeniu smakuje jak majonez?
   kasian00   18.09.08, 21:01 zarchiwizowany
Każdy kto u mnie to jadł to po zjedzeniu pytał co to jest? Nikt się nie
zorientował że to majonez. Ale ja używam majonezu light.

  Re: wlasnie wsadzilam do piekarnika!
   rozyczko   20.09.08, 17:31 zarchiwizowany
... dam znac jakie wyszlo :) I dalam moj ulubiony majonez "Kielecki".

  Re: wlasnie wsadzilam do piekarnika!
   kuranda   20.09.08, 19:18 zarchiwizowany
Bedziecie sie smiac, ale ja wyjezdzajac z PL dostalam fure schabowch do
zamorozenia hahaha
tyle ze nie wiem co mam z nimi zrobic
no i wlasnie na juz gotowych w panierce schabowych ulozylam wszystkie skladniki
i wyszlo pysznie! Mam majonez bio z oliwa z oliwek i bylo pysznie!
jutro przychodza goscie i wykorzystam moje zwykle schabowe w tak niezwykly sposob :D
--
***Good girls go to heaven. Bad girls go wherever they want***

  Re: baaardzo dobre miesko!!
   rozyczko   20.09.08, 20:58 zarchiwizowany
wyszlo rewelacyjnne!!
Jedno tylko zastrzezenie - nie zrobila mi sie skorupka :/ Nie wiem czy czegos
nie doczytalam, czy jak? Owszem majonez sie ladnie przyrumienil, ale nadal byl
"maziaty".
Pieklam w 160C/ 40 min, bo mam piekarnik z termoobiegiem.
Aha... corcia "SOSU" nie polubila ...hehehe .. nic jej nie mowilam, ze to byl
nielubiany przez nia majonez.

  Re: teraz robie BEZ majonezu...
   rozyczko   23.01.09, 18:55 zarchiwizowany
i posypuje grubo ostrym "smierdziszkie" :) Pieke pod folia i dopiero ostatnie
8-10 minut odkrywam, zeby sie ser przyrumienil.
Danie nie jest juz, az tak ociekajace w oleju jak przedtem i rownie szybko
znikaz talerzy :)

jeszcze raz dzieku za przepis


  Re: SCHAB-prosty, efektowny---- Czyżby?!
   czarny.pudelek   23.01.09, 11:15 zarchiwizowany
Ani nie prosty, ani nie efektowny, ani dobry!
Uważam to za stratę składników i mięsa.
Tłuste niemożebnie, słodkie jak jasna cholera i w ogóle jedno wielkie rozczarowanie.
Nie wiem jak większości mogło to świństwo smakować, ani ja ani moja rodzinka
zachwycona nie była. Nam to po prostu w gardle rosło :( Nie polecam

  Re: SCHAB-prosty, efektowny---- Czyżby?!
   dzika41   23.01.09, 11:46 zarchiwizowany
no ćóż to Twoje zdanie
nie rób więcej skoro Ci nie smakowało
u mnie ta pozycja znika z talerza w ciągu minuty :D


--
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/pic/090119/FbrH.jpg[/img][img]http://b3.lilypie.com/CsmQp1/.png[/img][/url]
OdKuchni...

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   shachar   23.01.09, 12:59 zarchiwizowany
czym mozna zastapic marchew w tym przepisie? chodzi o to zeby bylo mniej carbs ,
czyli bez warzyw z duza zawartoscia cukru.Jakies sugestie?

  Re: SCHAB-prosty, efektowny---- Czyżby?!
   coronella   27.03.09, 13:22 zarchiwizowany
no własnie, nic się nie odzywam, ale patrze z podziwem na wpisy i zachwyty.
Zrobiłam raz, i nie moglismy zjeść, do tej pory mdli mnie na wspomnienie tego pieczonego
majonezu. Sam pieczony schab robię czesto, z róznymi nadzieniami, najczęściej z
pieczarek, ale tu majonez popsuł wszystko.

-

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   hollcia   01.02.09, 14:34 zarchiwizowany
Świetne danie, następnym razem dodam do pieczarek i cebuli por.

Dzięki temu majonezowi odkryłam w końcu tajemnicę smaku zapiekanek mojej
teściowej. Bardzo kremowe ale nie dzięki śmietanie...
A takie proste rozwiązanie było... :(

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   gargamelja   01.02.09, 19:55 zarchiwizowany
Zgadzam się z mniejszością. Paskudne, słodkie i aż pływa w tłuszczu.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   nikka00   01.02.09, 23:40 zarchiwizowany
Zrobiłam jakiś czas temu z czystej ciekawości. Niestety zdjęcia nie nadają się do
publikacji- jak wspomniano powyżej - wszystko pływało w tłuszczu. Oczywiście de
gustibus itd. ale dla mnie to przepis, którego nie powtórzę.
--
chcesz ukryć twarz? wyjdź nago :))

S.J.Lec

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   agentione   27.03.09, 09:52 zarchiwizowany
Witajcie

Mnie również podkusiło o zrobienie mięska wg. tego przepisu, i muszę przyznać
,ze wyszło bardzo smaczne :D

Dołączam zdjęcia, żeby nie być gołosłownym.
--
codziennie upadam......codziennie się waham.....

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   alka44   29.03.09, 20:09 zarchiwizowany
Zrobiłam dzisiaj na obiad i bardzo nam smakowalo. Nie jest to nisko tłuszczowe,
ale tłuszcz też jest do życia potrzebny i nie jada sie tego na okrągło. Przecież
wcale nie trzeba zjadać tłuszczu z naczynia. Upiekłam z ziemniakami. Zjedzone z
surówką a tłuszcz zjadł pies i wszyscy zadowoleni.
Coś nowego i innego. Dzieki za przepis.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   littlemy   07.05.09, 01:01 zarchiwizowany
świetny pomysł, dawać psu tłuszcz od pieczenia mięsa z majonezem...chyba bardzo
go nie lubisz :(
--
za każdą odnosząca sukces kobietą stoi mężczyzna...który chciał ją powstrzymać
www.littlemy.blox.pl

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   viole-ta73   30.03.09, 17:18 zarchiwizowany
nie tylko prosty i efektowny, lae przede wszytskim PYSZNY :)

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   mika974   30.03.09, 20:53 zarchiwizowany
Potwierdzam. Mój mąż zrobił to w ostatnią sobotę, a że proste do robienia to się
zachwycił i nam zaserwował. Lubię takie przaśnie smaki. Będzie w naszym stałym
repertuarze:)
--
Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe, a już na pewno nie pożądane, bo
zwiewa czapkę-Woody Allen

  Niebo w gębie ;)
   novinka1   10.05.09, 21:15 zarchiwizowany
Prosto, szybko i pysznie. Mąż jak nigdy domagal sie drugiego schaboszczaka :)
Wchodzi na stałe do repertuaru :D

  Re: Niebo w gębie ;)
   novinka1   10.05.09, 21:16 zarchiwizowany
Kolory w rzeczywistosci byly lepsze :(

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   ciukrulka   21.07.09, 20:04 zarchiwizowany
Ja wrzucam swoją wariacje:

2 kawałki karczku dosyc grube bo ok 3 cm.
majonez
ketchup
ser
cebula
szynka gotowana


mieso nacielam na srodku(jakbym chciala zrobic dwa cienkie plastry) tak aby
powstal jeden rozlozysty kawalek.
Doprawilam czosnkiem, chili, mieszanka do barbeque
naczynie zaroodporne nasmarowalam cieniutko olejem na to miesko
czosnek posiekany (dwa male zabki) po okolo dwa plastry cebuli podzielone na piórka
plaster szynki na to plaster sera (cheddara)
majonez wymieszac z ketchupem w stosunki ok 2:1

przykryc folia aluminiowa i na ok 1 godz do piekarnika w 170-180 stopniach C
ostatnie 15 minut zdjac folie.

Podawac z frytkami i warzywami

groszek
marchewka'
kalafior
fasolka

ugotowac al`dente
odcedzic dodac troche masła sól i koperek świerzy.

--
Naga przed Toba nie czulam wstydu. Tylko dlatego, ze cie pokochalam...

  no to będzie dzisiaj na obiadek :)
   hippo55   22.07.09, 09:49 zarchiwizowany
dam znać jak wyszło :) ... a miały być zwykłe kotlety bo schab rano wyjęłam :)
--
Ania z Kubutkiem (16.11.2006)
www.suwaczek.pl/cache/d30b5d5822.png[/img][/url]

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   vandikia   23.10.09, 20:38 zarchiwizowany
dałam ciała, bo strzeliłam fotki przed, a o fotach po przypomniało mi się już na etapie
trawienia :)

wstawiam, bo dobre, robione kilkukrotnie i warte przypomnienia :)
--
ups

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   nostress.ka21   24.10.09, 23:37 zarchiwizowany
No i bardzo dobrze, że wstawiłaś, bo ja właśnie dzięki Tobie odkryłam ten wątek
i oczom nie wierzę. Wszystko od początku przeczytałam, obejrzałam i legła moja
wizja jutrzejszego obiadu :D
dziękuję za odkopanie ;)

--
.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   vandikia   25.10.09, 14:28 zarchiwizowany

:)
z moich uwag technicznych, to schab powinno się dzień wcześniej marynować, ja robię
marynatę z oliwy z dodatkiem octu winnego i ziół i lekko rozbijam ręką porcje
raz zrobiłam na biegu bez marynowania i mięso było jak dla mnie zbyt twarde

cebulę smażę i duszę, dodaję pikantnych przypraw, a pieczarki i marchewkę kładę surowe
majonezu nie daję zbyt dużo, tyle co na zdjęciach
wymieszana warstwa pikantnej cebuli, pieczarek i słodkiej papryki bardzo mi smakuje
dodatkowo na drugiej blaszcze ukłądam ziemniaki w plastrach i piekę wszystko razem na
termoobiegu

--
ups

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   agma   05.11.09, 18:41 zarchiwizowany
Zrobiłam, zachęcona entuzjastycznymi opiniami i ...chyba jednak dołączę do grupy
sceptyków.
Jak dla mnie za tłuste. Marchewka aż kapie od tłuszczu z majonezu i w ogóle nie powalił
mnie smak zapieczony majonez+marchewka, strasznie to mdłe, mimo, że oba te produkty
lubię.
Całe szczęście, że zarówno mięso jak i pieczarki dosyć mocno i ostro przyprawiłam, bo w
ogóle nie dałoby sie zjeść.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   vandikia   06.11.09, 18:20 zarchiwizowany
Ja się w sumie dziwię, że jest tyle opinii, że to takie tłuste i zastanawiam się skąd.
Osobiście daję małą łyżeczkę majonezu na porcję- jeżeli ktoś wcale nie używa, to może
faktycznie ale taka ilość nie powoduje jakiegoś specjalnego zatłuszczenia.
Schab jest mięsem stosunkowo chudym, piekę na papierze, nic nie pływa po zrobieniu..no
sama nie wiem. Mięso jest pieczone a nie smażone, więc raczej na plus?

Zastanawiam się nad łososiem robionym w ten sposób.. zapiec z warzywami i polać jakimś
pikantnym sosem po upieczeniu.
--
ups

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   agma   07.11.09, 14:17 zarchiwizowany
W przepisie wyraźnie jest napisane, żeby majonezu dać dużo. Coś podobnego można
zobaczyć też na zdjeciach.
Być może jeśli majonezu da się malutką ilość danie jest o wiele lepsze.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   mucha.j   11.11.09, 18:42 zarchiwizowany
Robiłam tą potrawę dwa razy i bardzo nam smakowała. Jednak mam małe ale..
Mianowicie nic w tłuszczu nie pływało, wręcz przeciwnie, w trakcie pieczenia zaczęło się
przypalać i musialam podlać olejem i wodą (okolo szkalnki). Po upieczeniu spód mięsa był
mocno ciemny, a miejscami wręcz spalony...
o co chodzi? większośc z Was pisze, że pływa w tłuszczu..
Piekłam pierwszy raz w 200 stopniach, drugi raz w 180; około 30 min, bez termoobiegu.
Następnym razem mięso ulożę na papierze, bo na razie piekłam bezpośrednio na blaszcze.


  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   k_maja   05.04.10, 12:04 zarchiwizowany
Zrobiłam na urodziny dziecka i błysnęłam przed gośćmi ;) Przyznam, że miałam
pewne obawy w związku z kilkoma negatywnymi opiniami, ale okazało się, że
niepotrzebnie. Użyłam majonezu lekkiego, który zmieszałam ze startym serem
żółtym. Schab wcześniej zamarynowałam, żeby skruszał. Nie wiem, skąd mieliście
tłuszcz... Mięso faktycznie 'pływało', ale w sosie powstałym z soków z mięska
(schab raczej do tłustych mięs nie należy chyba), marchewki i marynaty. W żaden
sposób nie wpłynęło to negatywnie na smak czy efektowność. Podałam z pieczonymi
ziemniaczkami z tego przepisu:
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,102397082,102397082.html (mniammm) oraz z
surówką z kapusty pekińskiej. Pycha! Dziękuję za super przepis - na pewno będę
powtarzać. A sceptycy niech najpierw spróbują a potem krytykują :P :) Zdjęcie
takie sobie, ale naprawdę było przepyszne :)
--
kasia
i
mateuszek-maluszek

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   andrzej_123_123   27.08.11, 19:04 zarchiwizowany
vandikia napisała:

> Ja się w sumie dziwię, że jest tyle opinii, że to takie tłuste i zastanawiam si
> ę skąd.
> Osobiście daję małą łyżeczkę majonezu na porcję- jeżeli ktoś wcale nie używa, t
> o może

Jeśli na porcjach z Twojego zdjęcia są małe łyżeczki majonezu, to jakie byłyby
duże...?

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   zuzanka79   25.02.11, 17:08 zarchiwizowany
Odgrzebałam stary wątek i zrobiłam w niedzielę na obiad.
Fakt, wytopiło się trochę tłuszczu ale schab miałam środkowy więc może dlatego.
Potrawa nie jest kłopotliwa w przygotowaniu, z pomocnikiem dałam radę ;)
Zjedliśmy ze smakiem z ziemniakami i mizerią.

--
[img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/zc/ma/pvku/nHCcjO9rMaZFnEGJrA.jpg[/img]

  Re: schab, jak schab, ale Pomocnik jest
   rozyczko   25.02.11, 18:04 zarchiwizowany
Przeuroczy :D

  Re: schab, jak schab, ale Pomocnik jest
   zuzanka79   25.02.11, 22:50 zarchiwizowany
Napisałam pomocnika to w zasadzie jest pomocnica :D:D:D
--
[img]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/zc/ma/pvku/nHCcjO9rMaZFnEGJrA.jpg[/img]

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   bernadeta75   30.03.11, 23:07 zarchiwizowany
czy marchewka nie nadaje słodkiego smaku miesu?

--
mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/
i
galopemprzezkuchnie.blogspot.com/

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   issys   31.03.11, 18:38 zarchiwizowany
tak taki trochę posmak słodki ma
--
Iza
mniam-mniam.bloog.pl

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   ladyjm   27.02.11, 19:26 zarchiwizowany

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   asiak30   27.02.11, 21:25 zarchiwizowany
Zrobiłam dzisiaj tylko zamiast schabu dałam pierś kurczaka i majonez wymieszałam ze
startym żółtym serem. Całkiem, całkiem dobre :)

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   r0y   30.03.11, 13:36 zarchiwizowany
Ta potrawa to wariacja na temat rosyjskiej kulinarnej klasyki - "мяco
пo-фрaнцyзcки":)))

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   bbebiak   02.04.11, 19:24 zarchiwizowany
Ja dołączam do grona wielbicieli - i dziękuję bardzo za przepis: zrobiłam dziś
na kolację i jesteśmy zachwyceni.

Moje modyfikacje:
- kupiłam karkówkę, bo schabu środkowego nie lubię: w każdej postaci jest dla
mnie za suchy;
- mięso oprócz posolenia i popieprzenia potraktowałam również czosnkiem;
- piekłam ok. godziny (dość grube kawałki miałam) na suchej folii aluminiowej i
nie stwierdzam nadmiaru tłuszczu ale i nic się nie przypaliło.

Mięso było bardzo miękkie i co dla mnie ważne: wilgotne (może soczyste lepiej
brzmi?)

Raz jeszcze dziękuję - wpisuję na stałe do siebie:)
Pozdrawiam. B.


  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   wersja_robocza   03.04.11, 16:08 zarchiwizowany
Zrobiłam.
Świetne. Proste, szybkie i nie wymagające. :)


  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   kasiaadasia22   06.04.11, 13:51 zarchiwizowany
Też zrobiłam. Bardzo dobre ale nastepnym razem dam mniej majonezu bo dałam za dużo
a za to dosypię więcej sera lub poleję beszamelem. Moja wersja to zapiekankowa czyli
pokrojony na mniejsze części schab a i miałam troszkę swojskiej szynki - też dodałam, na
to pod koniec ser Grana Padano i szczypiorek. Naprawdę zaskakujący smak..który chyba
daje marchewka z majonezem.. Mniam mniam. Przepis ten będę często wykorzystywać.

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   mhr2   07.04.11, 12:56 zarchiwizowany
issys napisała:

> przepis pochodzi z forum Dziecko-info autorki Anny H

tylko nie wiem gdzie te przepisy wyrzucic,
nie mowiac o zdjeciach?
i o osobach ktore staraly sie to zrobic
pokazujac spalona,tlusta potrawe?



  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   issys   07.04.11, 14:10 zarchiwizowany
może zwyczajne nie patrz na nie:P i będziesz miała problem "z głowy"
--
Iza
mniam-mniam.bloog.pl

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   parawkuchni   18.04.11, 13:14 zarchiwizowany
Też zrobiliśmy:) Do pieczenia dodaliśmy podgotowane przez 10 minut ziemniaki,
pokrojone w ćwiartki wg Jamiego i ułożone pomiędzy kotlety.

Danie wpisujemy na stałe do naszej kuchni:)

  A z rybą
   shilla01   18.06.11, 13:21 zarchiwizowany
próbowal ktos???
skoro sprawdza się w tylu rodzajach mięsa , to powinno też się sprawdzić z rybą.
Co o tym myślicie ??

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   kejtlinn   20.06.11, 17:45 zarchiwizowany
Schab, gotowane ziemniaki, ogórek konserwowy
[IMG]http://img861.imageshack.us/img861/414/img7940t.jpg[/IMG]

--------
Kasia

  Re: SCHAB-prosty, efektowny
   kejtlinn   20.06.11, 17:46 zarchiwizowany
Pycha.

--------
Kasia

  Re: i wersja z kurczakiem..
   f.l.y   23.08.11, 20:42 zarchiwizowany
u mnie podudzie z kurczaka i bez pieczarek..
w wersji z kaszą kuskus, bez surówki, gdyż wystarczyła mi marchew z cebulą..



--
uigi.blox.pl/html



  Re: i wersja z kurczakiem..
   mhr2   25.08.11, 18:29 zarchiwizowany
niestety nie ,

Okazje

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatnościMapa serwisu Poleć stronę znajomym  |   Zgłoś problem lub błąd