FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

conchiglioni z kurczakiem i pesto

Miałam słoik domowego pesto, które trzeba było już zjeść, ale "oczywiście" nie
chciałam zrobić po prostu makaronu z pesto. I wyszukałam w Wielkiej Księdze
Konemanna taki przepis:

Składniki (na dwie osoby):
pół paczki conchiglioni
biała część pora
25 dag mielonego mięsa z drobiu
pół kubka bulionu
oliwa,
suszone chilli, sól, pieprz
świeżo starty parmezan
no i pesto

Wykonanie:
1. Makaron ugotować al dente, przelać wodą, żeby się nie posklejał, dobrze
odcedzić.
2. Na oliwie zeszklić pora, dodać mięso, smażyć, aż zbrązowieje. Potem wlać
bulion, wkruszyć chilli, doprawić, zagotować i jeszcze trochę podusić, aż
bulion wyparuje.
3. Nadzienie zapakować do muszli, muszle ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu
żaroodpornym, przykryć folią aluminiową (ważne! inaczej makaron się spiecze) i
zapiekać ok. 15 minut w 180 stopniach.
4. Na każdej muszli położyć łyżeczkę pesto, posypać parmezanem i podawać.

Bardzo dobre było i ciekawe. Właśnie dzięki dodatkowi pesto - bo sam farsz w
drobiu jest dosyć suchy.


conchiglioni z kurczakiem i pesto - nobullshit 07.08.07, 13:23    
Re: conchiglioni z kurczakiem i pesto - linn_linn 07.08.07, 13:38    
Re: conchiglioni z kurczakiem i pesto - nobullshit 07.08.07, 13:40    
Re: conchiglioni z kurczakiem i pesto - ptasia 07.08.07, 15:33    
Re: conchiglioni z kurczakiem i pesto - thiessa 08.08.07, 20:08    
Re: conchiglioni z kurczakiem i pesto - nobullshit 08.08.07, 21:47    
Re: conchiglioni z kurczakiem i pesto - gergana 08.08.07, 22:16    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd