FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową bezą

Właściwie żadna z niej frużelina, raczej budyń na soku z brzoskwiń - ale połączenie
brzoskwiń i kokosu naprawdę pyszne.
Ciasto:
5 żółtek
5 płaskich łyżek cukru
1 szklanka mąki + 1 i 1/2 łyżeczki proszku
5 łyżek mleka
1 łyżka stopionego masła
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki, gładkie ciasto wyłożyć na dużą
tortownicę i podpiec 14 min. w temp.180 st.
Budyń z brzoskwiniami:
Ok. 1/2 kg obranych i pokrojonych brzoskwiń zalać szklanką wody z cukrem (2 - 3
łyżki), zagotować, owoce odcedzić, a do soku dodać 1 budyń waniliowy
rozmieszany w 2 łyżkach wody. Powoli, mieszając doprowadzić do zawrzenia, dodać
brzoskwinie.
Beza kokosowa:
Ubić 5 żółtek z 2/3 szklanki cukru. Na końcu delikatnie wmieszać 1 szklankę wiórków
kokosowych.
Na podpieczone ciasto wyłożyć budyń z brzoskwiniami, na to pianę. Piec ok. 45 min.
w temp. 140 st. Na wierzchu musi sie zronić taka prawdziwa beza. Smacznego.


Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową bezą - mitta 09.08.07, 12:38    
Re: Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową - tworkosia1 09.08.07, 13:08    
Re: Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową - malenkajalenka 09.08.07, 13:11    
Re: Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową - evamarija 09.08.07, 14:28    
Re: Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową - lullaby22 09.08.07, 15:11    
Re: Ciasto z "frużeliną" brzoskwiniową i kokosową - mitta 09.08.07, 15:29    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd