FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Omlet estragonowy z wędzonym kurczakiem

Omlet estragonowy z wędzonym kurczakiem

SKŁADNIKI: 5 jajek, 4 gałązki estragonu, 2 szalotki, 1 wędzone udko z kurczaka, 1/3
małej, młodej cukinii, 3 łyżki masła, 1 łyżeczka mąki, pół szklanki + 2 łyżki mleka, sól,
pieprz, gałka muszkatołowa

SPOSÓB WYKONANIA: Estragon posiekaj. Szalotki pokrój w plasterki. Udko kurczaka
pokrój na kawałki, tak samo pokrój cukinię. 1 łyżkę masła rozgrzej w garnuszku, wsyp
mąkę, nie rumień, dolej pół szklanki zimnego mleka, dopraw solą, pieprzem i gałką
muszkatołową. Na 1 łyżce masła zeszklij szalotkę, włóż kosteczki cukinii i podsmaż, aż
będzie tylko lekko twardawa. Do sosu dodaj kurczaka i warzywa, wymieszaj razem.
Jajka ubij z 2 łyżkami mleka, dopraw solą, wymieszaj z estragonem. Na patelni rozgrzej
1 łyżkę masła, wlej jajka i usmaż na małym ogniu omlet. Podnoś jego brzegi podczas
smażenia, aby nie ścięta masa spływała na dno patelni. Na upieczony omlet wyłóż
kurczaka z warzywami w sosie i złóż go na pół. Omlet podziel na 2 porcje i podaj z
sałatką.

Smacznego!!
--
www.lloretdemar.yoyo.pl
agiosgeorgios.w.interia.pl

Omlet estragonowy z wędzonym kurczakiem - grumko 13.08.07, 11:12    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd