FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Mus z kurczaka

Mus z kurczaka - Chicken mousse

Przepis ten znalazłem w książce pt. "Nie tylko o hamburgerze", a poświęconej kuchni
amerykańskiej.

Składniki
2 szklanki zmielonego gotowanego mięsa z kurczaka
(w naszym przypadku były to 3 udka z kurczaka)
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
3/4 szklanki drobno startego selera
3/4 szklanki gęstej śmietany
półtorej łyżki żelatyny
1/2 szklanki rosołu z kurczaka
sól i pieprz

Połączyć i wymieszać mięso z kurczaka, majonez, seler i sok z cytryny.
Dodać śmietanę i przyprawy. Zmiękczyć żelatynę w małej ilości zimnego rosołu, a
następnie rozpuścić ją w gorącym rosole.
Ostudzić i dodać do wcześniej przygotowanej masy.
Całośc przełożyć do formy.
Schłodzić do stężenia - zwykle jemy to następnego dnia po przygotowaniu.

Smacznego!!
--
www.lloretdemar.yoyo.pl
agiosgeorgios.w.interia.pl

Mus z kurczaka - grumko 14.08.07, 14:21    
Re: Mus z kurczaka - linn_linn 14.08.07, 16:23    
ach Mira Michałowska - dobra stara szkoła, małe - jacek1f 14.08.07, 16:31    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd