FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

dżem z cukinii

Potrzebujemy: ok. 2 kg cukinii, 0,5 kg cukru, aromat do ciast pomarańczowy

Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na kilka gdzin aby
puściła sok. Po tym czasie sok odlewamy a cukinię gotujemy do miękkosci, w razie
potrzeby dolewając soku. Na konieć dodajemy odrobinę (ok 1/4 opakowania) aromatu
do ciast pomarańczowego. Ortodoksom anty-chemicznym można chyba doradzić skórkę
pomarańczową - poderzewam że efekt będzie ten sam. Konsystencja mi wyszła nieco
rzadka, ale dodając mniej soku pewnie uzyskamy bardziej stałą.

Dżem smakuje landrynkowo - pomarańczowo. Doskonały na śniadanie, na kromkę z
białym serem. Myślę, że dobrze się będzie nadawał jako dodatek do ciast.



dżem z cukinii - maja101 15.08.07, 19:42    
Re: dżem z cukinii - ania_m66 15.08.07, 19:48    
Re: dżem z cukinii - czrabl 15.08.07, 20:01    
Re: dżem z cukinii - linn_linn 15.08.07, 20:44    
Re: dżem z cukinii - halberek 15.08.07, 21:33    
Re: dżem z cukinii - vanilia81 16.08.07, 12:16    
Re: dżem z cukinii - maja101 16.08.07, 19:19    
Re: dżem z cukinii - trzy-gwiazdki 20.08.07, 13:24    
Re: dżem z cukinii - nuna27 23.08.07, 20:41    
Skusiłam sie i zrobiłam - nobullshit 23.08.07, 22:50    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd