FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Sos tatarski - przepis z kuchni... włoskiej

Sos tatarski - przepis z kuchni... włoskiej

Próbowaliśmy różnych sosów tatarskich i tych kupnych i tych robionych. Ten przepis
smakuje nam najbardziej!!

Składniki:
2 duże lub 3 małe żółtka o temperaturze pokojowej
1 łyżka świeżego soku z cytryny
1 łyżeczka białego octu winnego
1 łyżeczka musztardy
pół łyżeczki soli
szczyta pieprzu
1 szklanka oleju o temperaturze pokojowej
1 zielona cebulka
1 łyżka odsączonych kaparów
1 ogórek marynowany
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wymieszać żółtka, sok z cytryny, ocet, musztardę, sól i pieprz.
Roztrzepać na gładką masę.
Dodawać małe porcje oleju, cały czas ubijając, aby masa wchłonęła olej.
Cebulkę, kapary, ogórek oraz natkę pietruszki posiekać.
Dodać do majonezu.
Całość wymieszać.
--
www.lloretdemar.yoyo.pl
agiosgeorgios.w.interia.pl

Sos tatarski - przepis z kuchni... włoskiej - grumko 17.08.07, 09:28    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd