FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Gruszki z imbirem

Pyszne do grzanek na śniadanie, ale jeszcze lepsze z dojrzałym serem, na zimno albo
zapieczone np na ciescie francuskim ...
Ok 2 kilogramy gruszek, troche bardzo dojrzałych i trochę twardych pokroilam na
kawałki, skropiłam sokiem z cytryny i posypałam ok. 150 gramami cukru. Odstawiłam na
godzinę, aż puściły sok. Potem dodałam 3 goździki i smażyłam, aż zgęstniało. Na koniec
dodałam dwucentymetrowy kawałek imbiru, utarty na tarce i jeszcze chwilę smazyłam.
Przełozyłam do wyparzonych sloiczków i odstawilam do gory dnem do wystygnięcia.
Schowałam do szafki i przynajmniej raz dziennie je wyciagam i sobie patrze, jaki mają
śliczny bursztynowy kolor:-)
Za drugim razem dodałam oprócz goździków jedną gwaizdkę anyżu, i to był bdb pomysł.

Gruszki z imbirem - winoczerwone 03.09.07, 19:21    
O! Super, że wstawiłaś do GP - nobullshit 03.09.07, 19:25    
Re: O! Super, że wstawiłaś do GP - winoczerwone 03.09.07, 19:28    
Re: O! Super, że wstawiłaś do GP - nobullshit 03.09.07, 19:28    
Re: O! Super, że wstawiłaś do GP - winoczerwone 03.09.07, 19:39    
W piątek jadę po gruszki! Koniecznie!!! - cipcipkurka 04.09.07, 20:48    
Re: W piątek jadę po gruszki! Koniecznie!!! - nobullshit 04.09.07, 21:47    
Re: W piątek jadę po gruszki! Koniecznie!!! - winoczerwone 04.09.07, 21:54    
Re: Gruszki z imbirem - halberek 06.09.07, 11:24    
Re: Gruszki z imbirem - nobullshit 06.09.07, 11:31    
Re: Gruszki z imbirem - kwik 06.09.07, 11:47    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd