FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Piersi z jabłkami w piwie

Przepis tradycyjnie już pochodzi od koleżanki Veev z fotum robie to dosyc często i jest
naprawdę smaczne polecam wypróbowania

Piersi kurze pokroić na kawałki (ja przekrawam tylko na pół. Lekko posolic, obtoczyc w
mace. Obsmazyc z obu stron na oleju, az beda rumiane.
Podczas smazenia obrac i pokroic w nieduze kawalki jablko i cebule (ja daje
jedno jablko i jedna mala cebule na 2 filety). Zmniejszyc gaz, wrzucic do miesa
jablka i cebule, posypac sola, pieprzem i kminkiem (opcja: ziola
prowansalskie albo kumin (inaczej kmin rzymski zdaje sie) - wtedy bedzie ciut
egzotyczne) ja nie lubie kminku więc robie tą potrawe z ziołami prowansalskimi,
chlupnac piwa i smazyc/dusic razem, na malym gazie, jakies 20
minut, od czasu do czasu mieszajac - az jablka zaczna sie rozlatywac, a cebula
troche przyrumieni. Jesli by wszystko odparowalo, piwa można oczywiscie dolać.
Mnie najlepiej smakuje z chlebem i reszta piwa oczywiście :)))

p.s nie bójcie się tego piwa w sosie go prawie nie czuć jak ktoś nie wie ,ze jest tam piwo
to nawet nie poczuje


--
Iza i Natalka

Piersi z jabłkami w piwie - issys 11.09.07, 16:23    
znam doskonale, ale proponuje schab tak zrobic - jacek1f 11.09.07, 17:48    
Ja robie bez jablek - althea35 11.09.07, 20:09    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd