FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Szarlotka.

Jedna z moich ulubionych szarlotek:

Kruche ciasto (żółtko, krupczatka, cukier puder, masło) zagnieść, wylepić nim tortownicę
razem z bokami, nakłuć widelcem i piec 15 min w 200 st.

Pokrojone szare renety (mniej więcej 8 dużych jabłek) chwilę poddusić w garnku z
cukrem i cynamonem, wyłożyć na podpieczony spód.

Obficie posypać kruszonką (mielone orzechy laskowe, mąka krupcztka, masło, cukier
waniliowy i trochę zwykłego cukru, zagnieść i rozkruszyć) i piec około 1 godziny w 175
st.

Ilość cukru zależy od smaku, ja daję dość mało, bo nie lubię bardzo słodkich szarlotek.

Szarlotka. - hadda 06.10.07, 17:53    
Re: Szarlotka. - szellka 06.10.07, 19:01    
Re: Szarlotka. - hadda 06.10.07, 19:07    
Re: Szarlotka. - parole_parole 06.10.07, 19:23    
Re: Szarlotka. - mejbi 06.10.07, 22:59    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd