FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Babka de luxe- z nutellą i ajerkoniakiem

Szukałam wątku babkowego ,ten wydał mi sie stosowny.Po świątecznych szaleństwach
prosta babka zeberkowa /miała być / do kawusi będzie bardzo stosowna .Składniki 1i
1/2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 100 ml oleju 100ml wody mineralnej gazowanej 4
jaja 5 łyżek mleka 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia .Wykonanie :białka
ubic na sztywno z cukrem dodac żółtka olej wode i lekko wymieszać .Mąke wymieszać z
proszkiem i dodać do masy .Ciasto podzielic na 2 części do jednej dodać 2 łyżki mąki do
drugiej 2 łyżki kakao .Ciasto wlewać powoli do do blaszki 10/30 cm .Najpierw kakaowe
przez środek póżniej białe i tak na przemian .Można polac polewa i na polewe lukier i
bakalie .Ja nie zdążyłam zdjęcie zrobiłam ostatnim kęsom

Babka de luxe- z nutellą i ajerkoniakiem - hani-2 11.11.07, 15:59    
Re: Babka de luxe- z nutellą i ajerkoniakiem - nanetta 11.11.07, 16:08    
Re: Babka de luxe- z nutellą i ajerkoniakiem - e.bathory 12.11.07, 09:20    
Re: Babka de luxe- z nutellą i ajerkoniakiem - teletombola1 07.12.07, 23:41    
Re: Babka de luxe- z nutellą i ajerkoniakiem - veto12 06.01.08, 12:09    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd