FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

ciasto czekoladowe orzechowo-migdałowe

Smaczne i łatwe do wykonania. Polecam :-)

Przepis pochodzi ze strony www.poprostugotuj.pl:
Produkty potrzebne do przepisu
1 1/4 kostki masła
150 g orzechów włoskich
150 g migdałów
3 tabliczki czekolady
100 g cukru
6 jajek
papier pergaminowy do pieczenia

Do tego przepisu potrzebny jest mikser. Dzięki niemu przygotowanie ciasta (bez
pieczenia) trwa niemal tak krótko, jak przeczytanie przepisu.
Jak to zrobić:
Nasmaruj formę do ciasta masłem i wyłóż dno kółkiem z papieru. Orzechy, migdały i 2
tabliczki czekolady zmiel na proszek w mikserze. Oddziel białka od żółtek. Masło, żółtka i
cukier wymieszaj na jednolitą masę. Zmieszaj masło z orzechami. Ubij białka na pianę.
Delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami tak, żeby piana nie opadła.
Wylej masę do formy i wyrównaj. Pokrusz trzecią tabliczkę czekolady i powciskaj kawałki
do środka.
Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C na około godzinę.

Smacznego!

ciasto czekoladowe orzechowo-migdałowe - silly_woman 11.12.07, 22:32    
Re: ciasto czekoladowe orzechowo-migdałowe - buka007 11.12.07, 23:38    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd