FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Grzanki z bakłażanem a la Harold Pinter

Oryginalna receptura jest nieco inna (z dodatkiem bazylikowego pesto i bez
pomidorów), ja podam przepis, według którego robione grzanki jadłam u tłumaczki,
i potem przyrządzałam sama.

SKŁADNIKI:
ciabatta
bakłażany
oliwa
wędzona mozarella
świeża bazylia
pomidory

WYKONANIE:
1. Przekroić ciabatty wzdłuż (tzn. w poziomie) i lekko podpiec w piekarniku.
2. Umyte bakłażany pokroić na cienkie plastry, smażyć na patelni na oliwie, aż
będą bardzo miękkie.
3. Wsmarować plastry bakłażanów w ciabattę, na każdej grzance położyć plastry
mozarelli i zapiekać do rozpuszczenia się sera.
4. Przed podaniem położyć na grzankach plastry pomidora i liście bazylii.

Naprawdę rewelacja!

Zupa Franza Kafki - nobullshit 28.12.07, 15:05    
Grzanki z bakłażanem a la Harold Pinter - nobullshit 28.12.07, 15:09    
Tarta z cebulą a la Geoffrey Chaucer - nobullshit 28.12.07, 15:15    
Re: Zupa Franza Kafki - qchcia1 28.12.07, 15:53    
Re: Zupa Franza Kafki - fettinia 28.12.07, 16:27    
Re: Zupa Franza Kafki - affogato 28.12.07, 16:29    
Re: Zupa Franza Kafki - cipcipkurka 28.12.07, 19:51    
mała errata i hurcik - nobullshit 28.12.07, 21:47    
Re: Zupa Franza Kafki - halberek 29.12.07, 23:29    
Re: Zupa Franza Kafki - nobullshit 30.12.07, 00:02    
Re: Zupa Franza Kafki - giezik 30.12.07, 08:41    
Re: Zupa Franza Kafki - halberek 30.12.07, 11:18    
Giezik i Halberek - nobullshit 30.12.07, 20:45    
ale czemu tatar??????? - giezik 31.12.07, 13:36    
Może tatar z lichwiarki a la Raskolnikow? nt. - nobullshit 31.12.07, 15:33    
Re: Zupa Franza Kafki - lis_ka 30.12.07, 09:19    
Re: Zupa Franza Kafki - hajota 04.01.08, 19:36    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd