Pyszne i łatwe. Takie cos z niczego. Bardzo polecam wszystkim, którzy zapomnieli, jakie to
dobre :)
Pieczone jabłka
4 jabłka ze skórką
4 żółtka
8 łyżeczek cukru
cukier waniliowy
szczypta cynamonu
4 łyżeczki dowolnych konfitur
Jabłka wydrążyć . Cukier utrzeć z żółtkami na kogel mogel. Dodać wanilię i cynamon. Konfiturą
wypełnić jabłka. Jabłka zawinąć w folię aluminiową tak, by od gory można wlać kogel mogel.
Wstawić do płaskiej formy. Z wierzchu jablka polać 1/3 kogla mogla i piec ok 50 minut (czas
pieczenia zależy od rodzaju jabłek). Wyjąć jabłka z piekarnika, wlać do nich pozostały kogel
mogel i podpiekać kolejne 10-15 minut.
Przed podaniem lekko przestudzić.
Smacznego!
--
Mój blog kulinarny. Zapraszam :)
dobre :)
Pieczone jabłka
4 jabłka ze skórką
4 żółtka
8 łyżeczek cukru
cukier waniliowy
szczypta cynamonu
4 łyżeczki dowolnych konfitur
Jabłka wydrążyć . Cukier utrzeć z żółtkami na kogel mogel. Dodać wanilię i cynamon. Konfiturą
wypełnić jabłka. Jabłka zawinąć w folię aluminiową tak, by od gory można wlać kogel mogel.
Wstawić do płaskiej formy. Z wierzchu jablka polać 1/3 kogla mogla i piec ok 50 minut (czas
pieczenia zależy od rodzaju jabłek). Wyjąć jabłka z piekarnika, wlać do nich pozostały kogel
mogel i podpiekać kolejne 10-15 minut.
Przed podaniem lekko przestudzić.
Smacznego!
--
Mój blog kulinarny. Zapraszam :)