> Mam pytanko, czy można dać fix zamiast żelatyny?
Nie wiem. Nigdy nie ubijałam śmietany z fixem, zawsze daję żelatynę. :(
> I czy jeśli robię to ciasto w formie tortu,ale bez tortownicy, zrobię serce i
> autko to czy bita śmietana i masa nie spłyną mi bokami.
Proponuję dzień wcześniej zrobić ciacho "normalne" w prostokątnej blaszce
wyłożonej pergaminem (papierem do pieczenia)
Na drugi dzień wyciągnąć z blachy (wszystko będzie ładnie zastygnięte i już
'przegryzione)
i wyciąć odpowiedni kształt.
Wtedy na bank się nie "rozjedzie".
Ja właśnie tak robię.
--
Maja - Słońce Ty Nasze!!!
Buszujący w trawie :D
Zapraszamy! poGODNE wyGODNE
Nie wiem. Nigdy nie ubijałam śmietany z fixem, zawsze daję żelatynę. :(
> I czy jeśli robię to ciasto w formie tortu,ale bez tortownicy, zrobię serce i
> autko to czy bita śmietana i masa nie spłyną mi bokami.
Proponuję dzień wcześniej zrobić ciacho "normalne" w prostokątnej blaszce
wyłożonej pergaminem (papierem do pieczenia)
Na drugi dzień wyciągnąć z blachy (wszystko będzie ładnie zastygnięte i już
'przegryzione)
i wyciąć odpowiedni kształt.
Wtedy na bank się nie "rozjedzie".
Ja właśnie tak robię.
--
Maja - Słońce Ty Nasze!!!
Buszujący w trawie :D
Zapraszamy! poGODNE wyGODNE