FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Scarcelle z Puglii

Przepis Tessy Caponi - Borawskiej z kwietniowej "Kuchni".

SKŁADNIKI na 6 sztuk:
300 g mąki
100 g cukru
szczypta soli
2 jajka do ciasta
6 "na potem"
2 łyżki oliwy
2 łyżki mleka
skórka otarta z 1 cytryny
1 żółtko lub mleko do posmarowania ciasta
gruby cukier do posypania

WYKONANIE:
1. Wyrobić elastyczne ciasto i schłodzić je w lodówce. W przepisie było pół
godziny, imho to za mało. Godzina najmarniej, a jeśli pół to w zamrażalniku.
2. Ciasto rozwałkować i wykroić kółka albo, jeśli ktoś potrafi, baranki i
gołębice. Na środku ułożyć surowe jajka i przymocować je do spodów paskami
ciasta. Opędzlować ciastka żółtkiem lub mlekiem i posypać grubym cukrem.
3. Piec 20 minut w 180 stopniach.

Jak smakują, dowiem się jutro, ale niewątpliwie są ładne :)

Scarcelle z Puglii - nobullshit 22.03.08, 14:34    
Re: Scarcelle z Puglii - elsaa 22.03.08, 15:23    
Hi hi - nobullshit 22.03.08, 15:42    
Re: Hi hi - elsaa 22.03.08, 16:15    
Re: Hi hi - linn_linn 22.03.08, 16:34    
Re: pomysly - linn_linn 22.03.08, 16:39    
Ładne te scarcelle z Puglii - cipcipkurka 22.03.08, 16:25    
Re: Ładne te scarcelle z Puglii - elsaa 22.03.08, 16:38    
Re: Ładne te scarcelle z Puglii - nobullshit 22.03.08, 17:55    
Re: Ładne te scarcelle z Puglii - fettinia 22.03.08, 19:23    
Re: pannarelle z Bazylikaty - linn_linn 22.03.08, 17:44    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd