FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Muffiny orzechowe

Mocno orzechowe, z masłem orzechowym i masą różnych orzechów. Właściwie rodzaj
dorzucanych orzechów można dobrać wg własnych upodobań. Poza tym po
Wielkanocnych wypiekach szybkie i nie wymagające specjalnego nakładu pracy :)

Składniki (wychodzi ok. 15):
150g cukru
250g mąki
100g masła
100g mleka
1 jajko
szczypta soli
1 mała łyżka proszku do pieczenia
2 duże łyżki masła orzechowego
różne grubo posiekane orzechy: ja dałam dwie duże garście orzechów włoskich
garść laskowych i jedną orzechów macadamia

Przepis:
Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa zbieleje, dodać jajko, mleko, mąkę, proszek do
pieczenia i szczyptę soli. Utrzeć składniki. Dodać masło orzechowe, orzechy i niedbale
wymieszać. W otwory w formie do muffinek powkładać okrągłe papierowe foremki.
Wypełnić do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 190oC.
Smacznego!
--
Kucharzysz? Mój blog kulinarny

"Życie jest przygodą dla odważnych - albo niczym."

Muffiny orzechowe - usmiecham-sie 05.04.08, 15:59    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd