FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

neapolitańskie cannelloni

500g mielonego mięsa/wołowe,lub cielęce/
szczypta soli
150g pieczarek,150gsurowej szynki
1 łyżka oliwy
Rozgrzać oliwę,podsmażyć mięso,posolić,dodać nieco gorącej wody i dusić pod
przykryciem 15min.Szynkę i pieczarki drobno pokroić i zmieszać z mięsem.
Sos beszamel:
2łyżki maki
2łyżki masła
1/4l mleka
szczypta oregano i pieprzu
1żółtko
Mąkę podsmażyć na maśle,rozprowadzić mlekiem i doprawić przyprawami,dodać
żółtko.Zmieszać z masą mięsną.
Sos pomidorowy:
1 duża cebula
1/2 pęczka,1/2pęczkabazylii
500g świeżych pomidorów lub z puszki
5 łyżek oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli,1 mały strączek p[eperoni
Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki,pietruszkę drobno posiekać,a bazylię
grubo,pomidory obrać ze skórki.W garnku rozgrzać oliwę,zeszklić cebulę,dodać
zioła,pomidory,peperoni.Gotować pod przykryciem 40min.Papryczkę wyjąć z sosu.Sos
pomidorowy wlać do żaroodpornej formy.Makaron-rury napołnić masą mięsna,włożyć do
formy,obłożyć pozostałym sosem i masa mięsną,obłożyć serem
mozzarellą/8plastrów/,zapiekać przez 20min.To jest niebo w gębie.

neapolitańskie cannelloni - szarlotka102 21.04.08, 07:44    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd