el-li napisała:
> masa cukrowa wyglada pięknie. Ale prosze o informację czy....jest tak dobra jak
> wygląda?
> Mam obawy, że tak nie jest. Tyle cukru na torcie....czy nie zgrzyta w zębach?
el-li to zależy co kto lubi :-) . Musisz się sama przekonać.
Ja masę cukrową bardzo lubię , szczególnie w połączeniu z owocami w torcie. Moim
zdaniem masa cukrowa najlepiej smakuje z brzoskwiniami, wiśniami, truskawkami .
Mam znajomych , którzy uwielbiają masę cukrową . Jedna z nich wyjada mężowi
dekoracje z talerza . Przez to ,ze dodaję do niej olejek migdałowy , niektórzy
myślą ,że jest to marcepan .
Są też tacy, którzy zostawiają masę cukrową na talerzu .
Nie, nie zgrzyta w zębach :-). Masa jest miękka bo czerpie wilgoć z tortu .
Można ją tez cienko rozwałkować .
Pozdrawiam
--
Mój słodki świat www.garnek.pl/xdorota/a
> masa cukrowa wyglada pięknie. Ale prosze o informację czy....jest tak dobra jak
> wygląda?
> Mam obawy, że tak nie jest. Tyle cukru na torcie....czy nie zgrzyta w zębach?
el-li to zależy co kto lubi :-) . Musisz się sama przekonać.
Ja masę cukrową bardzo lubię , szczególnie w połączeniu z owocami w torcie. Moim
zdaniem masa cukrowa najlepiej smakuje z brzoskwiniami, wiśniami, truskawkami .
Mam znajomych , którzy uwielbiają masę cukrową . Jedna z nich wyjada mężowi
dekoracje z talerza . Przez to ,ze dodaję do niej olejek migdałowy , niektórzy
myślą ,że jest to marcepan .
Są też tacy, którzy zostawiają masę cukrową na talerzu .
Nie, nie zgrzyta w zębach :-). Masa jest miękka bo czerpie wilgoć z tortu .
Można ją tez cienko rozwałkować .
Pozdrawiam
--
Mój słodki świat www.garnek.pl/xdorota/a