FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Befsztyk miel. z pieprzem w atolu szpinakowym

Zimno i chlapa, czytałam sobie książkę, a tu fajny przepis.
Postanowiłam zaufać ...że dobry i zrobiłam.
-----befsztyk mielony z zielonym pieprzem,
w...atolu szpinakowym.

Wołowinę 1 gatunkową zemleć, doprawić solą , pieprzem, tymiankiem (mało)
uformować nieduże kule,spłaszczyć, posypać mąka,
smażyć na rumiano najlepiej w smalcu z dodat oleju -3minuty.Po usmażeniu
skropić czerwonym winem i poddusić 2-3 min.
Podać posypane zielonym pieprzem. Ja musiałam dorobić sobie duszona cebulę.
Okazało się dobre .
--------
atol- szpinak mrożony rozdrobniony zagotować w mleku
z solą i dużym ząbkiem czosnku
do gorącego rzadkiego szpinaku dosypać suchego puree ziemniaczanego
tak aby powstała gęsta masa. Ułożyć masę dookoła befsztyku.

Jak ktoś ma odwagę na takie danie to polecam- szczególnie sam befsztyk

Befsztyk miel. z pieprzem w atolu szpinakowym - bodzia50 21.05.08, 14:33    
O Rany!!! Mam ochotę, ale musi czekać w kolejce... - krzysztof_wandelt 21.05.08, 14:39    
Re: Befsztyk miel. z pieprzem w atolu szpinakowym - 363636r 21.05.08, 15:49    
Re: Befsztyk miel. z pieprzem w atolu szpinakowym - bodzia50 21.05.08, 17:34    
Zielono mi :))) to ja Ci dokładam krem z z brokuła - krzysztof_wandelt 22.05.08, 18:59    
Re: Zielono mi :))) to ja Ci dokładam krem z z br - bodzia50 23.05.08, 08:19    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd