FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

arbuz z fetą, chilli con carne i tiramisu

czyli zaprosiłam Rodziców na obiad :)

Przystawka - sałatka z arbuza i fety z oliwkami
tnij.org/arbuz_feta
Danie główne - chilli con carne pod chlebem kukurydzianym
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,75225250.html
Na deser - tiramisu na bazie przepisu z Culinaria Italia (tam dawali śmietanę).

4 żółtka zmiksować z 5 łyżkami cukru pudru na biały krem, potem dodawać po
łyżce mascarpone miksując na niskich obrotach.

Biszkopty maczać w kawie (na filiżankę 4 łyżeczki rozpuszczalnej, bo
zorientowałam się za późno, że nie mam zwykłej) z amaretto (wg smaku), żeby
nasiąkły, ale nie rozpadały się (tak mówi kanon, ja zawsze trzymam ciut za długo).

Aby stworzyć deser kładziemy: warstwa mokrych biszkoptów - warstwa sera i tak
do wyczerpania składników, przy czym na wierzchu zawsze masa serowa.

Tiramisu robione dzień wcześniej, w dzień podania posypane gorzkim kakao.

Rodzice byli zadowoleni, więc wyszła wizyta, a nie wizytacja :)
--
Pozdrawiam, Aleksandra

arbuz z fetą, chilli con carne i tiramisu - irishcream 22.05.08, 20:11    
Re: arbuz z fetą, chilli con carne i tiramisu - nostress.ka21 22.05.08, 20:23    
Re: arbuz z fetą, chilli con carne i tiramisu - lila_star 23.05.08, 10:12    
Re: arbuz z fetą, chilli con carne i tiramisu - ciociapolcia 23.05.08, 19:00    
Re: arbuz z fetą, chilli con carne i tiramisu - irishcream 25.05.08, 18:59    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd