FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Karpatka bananowa

Ciasto:
Gotujesz szklankę wody z 1/2 kostki margaryny. Zdejmujesz z gazu, wrzucasz 1 szkl mąki
z ociupiną proszku do pieczenia i mieszasz aż zacznie osdtawać od ścianek naczynia.
Potem dodajesz 6 jaj- jedno po drugim, dopiero kiedy poprzednie zniknie w masie.
Dzielisz na dwie blaszki i do pieca w 200 stoniach aż się upiecze ( u mnie trwało to po ok
15-25 min)

Masa:
Gotujesz 2 szklanki mleka z 1 szkl cukru i cikrem waniliowym. W trzeciej szklance mleka
rozrabiasz po o,5 szkl mąki pszennej i ziemniaczanej. Wlewasz do gotującego się mleka i
robisz z tego masę budyniową. Jak się łaskawie zrobi- odstawiasz do ostygnięcia.
Mieszasz z rozciapanymi bananami (sztuk 4, albo ile tam sobie chcesz) i utartą 1 i 1/2
kostki margaryny na gładką masę. Przekładasz ciasto tą masą i schładzasz w lodówce. Na
wierzch możesz dać roztopioną czekoladę b&w (niekoniecznie- masa sama w sobie dośc
słodka już jest) i jesz :)
--
takie tam pierdy w kuchni by zemfiroczka ;)

Karpatka bananowa - zemfiroczka 24.05.08, 20:50    
niezle;) nt. - bir.ke 26.05.08, 10:58    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd