FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Serca wieprzowe

Składniki w większości widoczne na zdjęciu.Serca kroimy w dość dużą kostkę i
podsmażamy(puszczą sporo wody-trzeba odparować).Kiedy mięso jest zrumienione
dorzucamy cebulę, później czosnek.Zalewamy wrzątkiem, dorzucamy grzyby i
przyprawy, solimy, pieprzymy.Trzy godziny pod przykryciem musi się
gotować.Zagęszczamy razowym chlebem.Na koniec łyżka kwaśnej śmietany(jak kto
lubi), sporo majeranku i na talerz.
Dziś było z drożdżowymi knedlami, jutro z jęczmienną kaszą i małosolnym ogórkiem.
Bardzo lubię wszelkie podroby, a do serc mam szczególny sentyment.Kiedy byłem
dzieckiem w domu nam się nie przelewało i mięso bywało rzadkim gościem.Mama
kupowała czasami od znajomego rzeźnika za grosze wołowe serce, ogromne było, i
gotowała z niego gulasz którym mogliśmy się najeść do woli.Albo wołowe serce i
płuca gotowała z włoszczyzną, mieliła to i robiła furę pierogów.Różnie w życiu
bywało.
Życzę smacznego. Rafał .
--
BETTER MOTORHEAD THAN DEAD

Serca wieprzowe - 363636r 05.06.08, 17:08    
Re: Serca wieprzowe - wiesia.and.company 05.06.08, 21:06    
przybij piątkę Rafał! - dzika41 05.06.08, 21:27    
Re: przybij piątkę Rafał! - bodzia50 05.06.08, 21:50    
;-) - 363636r 06.06.08, 12:06    
Re: ;-) - coronella 06.06.08, 12:15    
Re: Serca wieprzowe - aga1506 06.06.08, 23:23    
Re: Serca wieprzowe - 363636r 06.06.08, 23:50    
Re: Serca wieprzowe - 363636r 07.06.08, 00:01    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd