FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Muffiny bananowo - jagodowe

Robie je od wielu lat. Zawsze pieknie rosna. Sa smaczne i zdrowe :)


Skladniki na 12 duzych muffinow:

1 jajko
1 banan, rozgnieciony
250 ml maslanki (mozna zrobic samemu = szklanka mleka + lyzka octu winnegolub
soku cytrynowego.)
1 lyzka oliwy lub oleju
1 szklanka jagod lub borowki amerykanskiej
90g maki zwyklej
90g maki pelnopszennej (?) whole-wheat, wholemeal
170g cukru
70g platkow owsianych
1 lyzeczka sody
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/4 lyzeczki soli
garsc potluczonych orzechow wloskich

Sposob wykonania:

Nagrzac piekarnik do 200C (180C z termoobiegiem). Wylozyc forme koszulkami
muffinkowymi.
W sporej misce wymieszac wszystkie SUCHE skladniki. Dodac do nich jagody i
orzechy i ostroznie pomieszac.
W drugiej miseczce polaczyc wszystkie PLYNNE skladniki i dodac je do suchych.
Wymieszac tylko tyle, aby wszystko sie zmoczylo :) NIE MIESZAC ZA DLUGO!
Przelozyc ciasto do foremek. Piec 15-18 minut lub az patyczek wlozony w srodek
muffina bedzie wychodzil czysty.

Muffiny bananowo - jagodowe - rozyczko 22.06.08, 20:02    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd