FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Dip tuńczykowo-fasolowy

Łatwy i szybki dodatek do pieczywa, świetny na upalne dni, kiedy nie chce się gotować :)

Dip tuńczykowo-fasolowy

Puszka białej fasoli (ok. 400 g)
puszka tuńczyka w oleju (ok. 100 g)
1 łyżka soku z cytryny
garść natki pietruszki, drobno posiekanej
8 czarnych oliwek, pokrojonych
swieżo zmielony czarny pieprz i sól


Fasolę zmiksować z tuńczykiem - niezbyt drobno. Jeśli masa jest zbyt gęsta, należy dodać 1-2
łyżki oliwy z oliwek lub oleju pozostałego z tuńczyka.
Doprawić sokiem, pieprzem i solą, dodać natkę i pokrojone oliwki.
Odstawić do lodówki na ok. 30 minut, by skladniki się 'przegryzły'.
Podawać z dowolnym pieczywem.

Smacznego!
--
White Plate

Dip tuńczykowo-fasolowy - lis_ka 27.06.08, 22:55    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - bobralus 28.06.08, 13:11    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - lisiczka_bez_kitki 29.06.08, 12:07    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - nobullshit 29.06.08, 21:08    
fajne:) nt. - bir.ke 30.06.08, 08:59    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - wolffie 01.07.08, 11:36    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - zawszepolka 01.07.08, 13:41    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - angelina.s 01.07.08, 14:38    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - default 02.07.08, 09:24    
Re: Dip tuńczykowo-fasolowy - angelina.s 02.07.08, 10:28    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd