FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Snickers moja wersja

SNICKERS . Przepis jaki jest wykorzystywany w mojej rodzinie od dawien, dawna.
Niestety moja kuchena miala juz sporo lat i cienko piekla ale od mc. mam nowa i
nadrabiam zaleglosci .

Skl. na ciasto.

6żółtek
1/2 szkl. cukru pudru
1 cala kasia.

Wszystko to ubic na puszysta mase polaczyc z 3szkl. maki tortowej oraz 1łyżka proszku
do pieczenia.
Podzielic na dwie czesci i upiec dwa placki.
Piec w pikarniku normalnym w tem 200 st. C , ok 25-30minut. Zas w tym z termoobiegiem
wystarczy 175st C i 20max.

MASa Smietankowa.

2 kremowki 36% , 2x1,5 łyzki żelantyny.

1 Kremowke ubic na sztywno po czym wlac do niej rozpuszcone w goracej wodzie(100ml)
1,5 łyzki zelantyny.Wlac gorace po czym nadal ubijac.

Czynnosc pozniej powtarzamy.

PO ostudzeniu placków robimy przekladanke.

1placek
2wartswa z 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego (krowki)
3 warstwa smiatany
4 placek
5 wartswa z 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego (krowki)
6 wartswa smietany
7 na góre sypiemy zmielone migdaly i orzechy.

Mozna uzyc i 2puszki krówki ale dla nas to zbyt słodkie. No i ostatnio pomylilam sie w
slepie i kupilma gotowa kroke ale czeoladowa i tez było ciasto super.


--
...Nawet ja nie jestem tak durna by przejmowac sie , glupim gadaniem innych ..(R)

Snickers moja wersja - tosina 18.09.08, 14:38    
Re: Snickers moja wersja - tosina 18.09.08, 14:40    
Re: Snickers moja wersja - evamarija 18.09.08, 14:53    
o co chodzi z ta kasia? - ind-ja 18.09.08, 16:39    
Re: Snickers moja wersja - bene_gesserit 18.09.08, 21:44    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd