FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

muffiny szarlotkowe

Babcia wizytowała nowe mieszkanie. Nie mogłam być ani zbyt klasyczna (bo i tak
nie zrobię tak dobrze, jak Babcia) ani zbyt ekstrawagancka. Były muffiny
szarlotkowe i pavlova z wiśniami.

Muffiny szarlotkowe

Suche:
250g mąki
130g cukru
2 łyżeczki proszku
0,5 łyżeczki sody
cynamon do smaku - ja dałam łyżkę
2 jabłka (Ligol, ok. 350g łącznie z ogryzkami ;)) pokrojone byle jak na małe
kawałki

Mokre:
250ml mleka
1 jajko
60g oleju (powinno być masło, ale wyszło)

Mokre wybełtać, wlać do suchych, wymieszać.
Piec w 175 stopniach przez 20 minut.
Przepis na 12 sztuk.
--
Pozdrawiam, Aleksandra

muffiny szarlotkowe - irishcream 11.10.08, 18:55    
Re: muffiny szarlotkowe - marghe_72 12.10.08, 22:58    
Re: muffiny szarlotkowe - irishcream 13.10.08, 16:05    
Re: muffiny szarlotkowe - pasqoodnikowo 13.10.08, 16:13    
Re: muffiny szarlotkowe - irishcream 13.10.08, 16:33    
Re: muffiny szarlotkowe - pasqoodnikowo 13.10.08, 22:20    
soda - agacik10 15.10.08, 20:51    
Re: soda - irishcream 15.10.08, 21:10    
Re: soda - agacik10 16.10.08, 10:51    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd